Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Legendárny herec (†94) z Kameňáku zomieral opustený: Dcéra ho navštívila raz za rok… Tá sa mu naozaj vydarila!

Jan Skopeček zomieral opustený. Zobraziť galériu (5)
Jan Skopeček zomieral opustený. (Zdroj: Bioscop)

PRAHA - O smrti 94-ročného herca z českých komédií Jana Skopečka sme na Topkách informovali včera. Umelec prežil posledný rok svojho života v Liečebni dlhodobo chorých a odchádzal z tohto sveta úplne sám. Jeho dcéra ho navštevovala raz do roka.... Tá sa mu naozaj vydarila!

Posledné chvíle svojho života prežil legendárny český herec Jan Skopeček opustený. Po tom, čo mu zomrela manželka Věra Tichánková, sa herec presťahoval do Domu pre seniorov. Jeho dcéra Marie, ktorá žije vo Francúzsku, totiž usúdila, že otec nemôže bývať sám. Celý svoj dôchodok tak známy Čech platil za jednu izbu s úmývadlom a balkónom. 


Český filmový svet v smútku: Zomrel známy herec (†94) z komédií!


Trpel ako zviera. „Keď umriem, ani pes po mne neštekne,“ posťažoval sa smutný Skopeček denníku Aha! keď ho v Domove dôchodcov pred pol rokom navštívili. Dcéra sa totiž o svojho otca takmer vôbec nezaujímala, občas sa tam objavil synovec a niekedy herec Ladislav Trojan, ktorému v seriáli Tři chlapi v chalupě hral Jan otca. Ani Trojan nenájde na dcéru zosnulého kamaráta dobrého slova. 

„Tá sa mu naozaj vydarila! Tak šťastný som za svojich synov. Veď ona ho navštívila tak raz za rok a ktovie či vôbec,“ povedal bez okolkov Ladislav. Samota Skopečka veľmi trápila, dokonca si napokon zrušil aj mobil. „Nikto mi aj tak nevolá! Všetci sa na mňa vykašľali, tak čo s telefónom?“ sťažoval sa Aha! pred polrokom herec, ktorého už nebavilo čakať, či mu dcéra náhodou nezavolá. 

Jan Skopeček stvárnil napríklad deda v komédii Kameňák.
Zobraziť galériu (5)
Jan Skopeček stvárnil napríklad deda v komédii Kameňák.  (Zdroj: TV Barrandov)

Viac o téme: Jan Skopeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu