Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Český herecký svet opäť zasiahla smrť: Zomrela herečka (†95) z Nemocnice na kraji mesta!

Zomrela herečka Božena Böhmová známa napríklad z Chalupárov. Zobraziť galériu (4)
Zomrela herečka Božena Böhmová známa napríklad z Chalupárov. (Zdroj: česká televize)

PRAHA - Len včera verejnosť šokovala správa o úmrtí legendárneho českého herca Jana Skopečka (†94) a umelecký svet zasiahla ďalšia rana. Vo veku 95 rokov zomrela v sobotu herečka Božena Böhmová. Diváci ju poznali vďaka úlohám v seriáloch Nemocnica na kraji mesta, Chalupáři či Žena za pultem.

Včera sme na Topkách informovali o smrti 94-ročného herca známeho z českých komédií Jana Skopečka. A len deň potom sa na verejnosť dostala ďalšia smutná správa. Vo veku 95 rokov v sobotu zomrela herečka Božena Böhmová. Informoval o tom na sociálne jsieti Facebook spisovateľ Miroslav Graclík. 


Český filmový svet v smútku: Zomrel známy herec (†94) z komédií!


„Ďalšia smutná správa. V sobotu 25. júla odišla herečka Božena Böhmová, zlá pokladníčka z legendárnej Ženy za pultom, sestra z Nemocnice na kraji mesta alebo manželka predsedu Josefa Větrovca z Chalupárov,“ informoval na webe Graclík a pridal fotku z osobného stretnutia s herečkou. 

V seriáli Nemocnice na kraji mesta stvárnila sestričku.
Zobraziť galériu (4)
V seriáli Nemocnice na kraji mesta stvárnila sestričku.  (Zdroj: Česká televize / Přiba Mrázová, Miroslav Pospíšil)

„Skoro na deň presne pred rokom som bol za pani Böhmovou v nemocnici na návšteve a urobili sme spolu veľký rozhovor. Bola zhovorčivá, spomínala na svojich kolegov aj role... Síce už bola pripútaná na vozík, ale obdivoval som, že v 94 rokoch jej to ešte tak myslí,“ zaspomínal si na stretnutie. 

Božena Böhmová sa narodila 22. februára 1925 v Přísečnej pri Českom Krumlove. Bola uznávanou českou herečkou, príležitostne pracovala aj pre rozhlas alebo dabing. Jej hlas znel napríklad v rozprávke Mrázik. Pri príležitosti 50. narodenín dostala od Hereckej asociácie cenu Senior Prix.

Viac o téme: Božena Böhmová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu