Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ku Kramárovej kauze sa vyjadril riaditeľ JOJky: Je to zlyhanie... Budú padať hlavy?

Ku Kramárovej kauze sa vyjadril riaditeľ JOJky! Zobraziť galériu (5)
Ku Kramárovej kauze sa vyjadril riaditeľ JOJky!

BRATISLAVA - Od včerajšku v médiách aj na sociálnych sieťach všetky ostatné informácie valcuje kauza Maroša Kramára. Ten počas prestávky v relácii Inkognito "pošteklil" zadok maskérky a tieto zábery boli následne odvysielané spoločne so záverečnými titulkami. K tejto situácii už televízia poskytla oficiálne stanovisko, v ktorom sa divákom ospravedlnila, najnovšie ale slovo prevzal samotný generálny riaditeľ.

Verejnosť sa rozdelila na dva tábory. Kým jedna strana Kramára absolútne odsudzuje, druhá si myslí, že nešlo o nič vážne. Správanie herca ale skutočne pobúrilo mnoho Slovákov, medzi nimi aj niekoľko známych žien, ako sú Zuzana Kovačič Hanzelová, Veronika Ostrihoňová či Celeste Buckingham. Niet preto divu, že slova sa napokon chopil aj samotný riaditeľ Grega. Jeho oficiálne stanovisko k vzniknutej situácii uvádzame v plnom znení: 

Galéria: Maroš Kramár svojím správaním pobúril verejnosť
Situácia s pondelňajším Inkognitom sa stať nemala. Jednak preto, že televízia JOJ má stratégiu byť rodinnou televíziou a v produkcii existujú kontroly, ktoré mali zabrániť tomu, aby sa podobné zábery na obraze objavili. Tieto kontroly evidentne zlyhali a my vyšetríme prečo. Po druhé preto, že vedenie televízie jasne deklarovalo nulovú toleranciu sexuálnemu obťažovaniu už pred rokmi.

Patríme medzi menšinu zamestnávateľov, ktorí pred témou harašmentu na pracovisku nezatvárajú oči, aby nemuseli problémom priamo čeliť. Aj preto som si dal záležať a prečítal rôzne názory a komentáre, pričom plne rešpektujem pohľad, z akého sa celospoločenská debata rozvinula. Aj táto debata poukazuje na fakt, ako veľmi je téma vo verejnom priestore dodnes tabuizovaná, pričom pre mnohých je realitou.

V snahe poznať šírku tejto problematiky a dopracovať sa k čo najúprimnejším odpovediam sme už v minulosti zapracovali do nášho zamestnaneckého prieskumu otázky týkajúce sa obťažovania na pracovisku. Z odpovedí stoviek kolegov a kolegýň sa našli aj tí, ktorí priznali takúto skúsenosť. Zastúpenie žien a mužov bolo pritom rovnomerné. Každý prípad možného harašmentu, o ktorom sa dozvieme, vedenie okamžite rieši a v prípade potvrdenia platia tvrdé postihy.

Od nástupu do funkcie generálneho riaditeľa pred šiestimi rokmi je mojím zámerom, ako aj kolegov, aby JOJka bola jasnou rodinnou televíziou pre všetkých divákov s modernými hodnotami proti akýmkoľvek prejavom diskriminácie, extrémizmu a ponižovania. Atribút rodinnosti, ktorý v brandových diváckych prieskumoch u JOJky od roku 2015 významne posilnil a dotiahol sa na čelo medzi televíziami, pre nás zosobňuje hodnoty, ktoré vyznávame a cieľ, aby si JOJku bez obáv mohla spolu zapnúť celá rodina.

Aj keď v tíme Inkognita vládne po rokoch blízka priateľská atmosféra, aj tento prípad, rovnako, ako každý iný, prešetríme a kedykoľvek sa harašment na pracovisku potvrdí, postupujeme rovnako - oficiálnym upozornením a následne rozviazaním spolupráce. Odvysielanie týchto záberov osobne, aj ako televízia, považujeme za zlyhanie jednotlivcov, ktoré nekorešponduje s hodnotami, na ktorých si roky dávame záležať.

Viac o téme: Maroš KramárMarcel Grega
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu