Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Komplikácie v dedičskom konaní po Karlovi Gottovi (†80): Kto zbohatne na Maestrovom podpise?

Karel Gott Zobraziť galériu (4)
Karel Gott (Zdroj: Instagram K.G.)

PRAHA - Hoci od smrti Karla Gotta uplynulo už dlhých šesť mesiacov, dedičské konanie ešte ani zďaleka nie je uzavreté. Situáciu skomplikovali práva na Maestrov podpis. Karty podľa všetkého zamiešala aj kozmetická firma.

Odkedy božský Karel Gott 1. októbra minulého roku naposledy vydýchol, zdá sa, že záležitosti okolo jeho smrti sa stretli s omeškaním. Najskôr to bol pohreb, ktorý sa konal až takmer po dvoch týždňoch, neskôr sa pridal hrob, ktorý sa podarilo dokončiť až tesne pred Vianocami. Následne sa v januári tohto roka začalo dedičské konanie, no zdá sa, že jeho ukončenie je zatiaľ v nedohľadne.

Galéria: Takto si pamätáme na Karla Gotta:

Situáciu totiž komplikuje Maestrov podpis. Konkrétne práva na jeho grafickú podobu, vlastníkom ktorých mal byť až do svojho skonu sám spevák. Notárka Alena Procházková, ktorá celé konanie vedie, si podľa zistení portálu Aha! predvolala už niekoľko pozostalých. Kto sa však stane majiteľom práv na Gottov podpis, zatiaľ nerozhodla.

„Dotyčný bude mať možnosť práva predávať, napríklad vydavateľom nejakých kníh alebo platní. A tým pádom z toho bude mať zárobok. Pani Gottová, ktorá už ako konateľka firmy Karel Gott Agency, vlastní práva na meno Karel Gott, by rada tieto práva získala. Ale nebude to mať ľahké,” prezradil pre spomínaný portál jeden z účastníkov konania, ktorý však nechce byť menovaný.

Práva na podpis zosnulého Karla Gotta by chcela získať vdova Ivana Gottová.
Zobraziť galériu (4)
Práva na podpis zosnulého Karla Gotta by chcela získať vdova Ivana Gottová.  (Zdroj: Profimedia)

Do celej záležitosti sa navyše zamiešala i kozmetická firma LR Health & Beauty Systems, s ktorou notárka momentálne komunikuje. Firme totiž Gott jednorazovo predal práva na použitie grafickej podoby svojho podpisu. Stalo sa tak ešte v roku 2015 a notárku i právnikov teraz zaujíma, ako firma s právami nakladá.

Dedičské konanie po Karlovi Gottovi ešte stále nie je uzavreté.
Zobraziť galériu (4)
Dedičské konanie po Karlovi Gottovi ešte stále nie je uzavreté.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: DedičstvoKarel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu