Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lauferovi (80) našli dieru v srdci: Prehovorili ho na »banálnu« operáciu... Už 21 dní leží v kóme!

Josef Laufer skončil po operácii v umelom spánku. Zobraziť galériu (5)
Josef Laufer skončil po operácii v umelom spánku. (Zdroj: Archiv TV Barrandov)

PRAHA - Český herec Josef Laufer (80) je už dlhých 21 dní v umelom spánku. Lekári ho do neho uviedli po tom, čo mu pri zdanlivo banálnej operácii srdca zlyhal organizmus. Ako sa však ukázalo, o probléme životne dôležitého orgánu vedel dlho a bez problémov s ním žil... Až kým ho neprehovorili na zákrok!

Každá jedna operácia je riziko. Hoci sa mnohé považujú za rutinné a svojím spôsobom banálne, stále je tu možnosť menších či väčších komplikácií. Na tie doplatil aj známy český herec Josef Laufer, ktorý je po zákroku už dlhých 21 dní v umelom spánku. 

Galéria: Josef Laufer

Najprv sa hovorilo, že slávny Čech podstúpil operáciu kolena, pri ktorej mu srdce vypovedalo funkciu. Najnovšie správy však hovoria o tom, že o probléme životne dôležitého orgánu vedel už dlho – lekári mu na chlopni našli niečo ako malú dierku. 


Hviezda z Kameňáku bojuje v nemocnici o život: Zástava srdca!


Herec o nej vedel a v pohode s ňou nejaký čas žil. Po konzultácii s lekármi sa však rozhodol, že si srdce dá do poriadku a podstúpi operáciu. Výsledok je, bohužiaľ, taký, že umelec už takmer mesiac leží na kardiológii v kóme. 


Laufer (80) je už 10 dní v umelom spánku: Srdce nebolo jediné... Zlyhala mu vraj aj iná životne dôležitá funkcia!


Pri operácii, ktorá by sa dala označiť ako banálna, totiž spevákovi skolaboval organizmus a lekári ho museli uviesť do umelého spánku. „Klinické testy má našťastie v poriadku,“ povedal Aha! producent Oldřich Lichtenberg, ktorého Divadlo Broadway s Lauferom roky spolupracuje. Herca sa vraj lekári ešte nesnažia prebudiť, asi preto, aby sa jeho telo zotavilo. 

Viac o téme: Josef Laufer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu