Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česká herečka otvorene o rakovine: Lekári nádor vôbec nevideli... Prišla o obe prsia!

Michaela Kuklová sa rozhodla pre odvážny krok. Zobraziť galériu (5)
Michaela Kuklová sa rozhodla pre odvážny krok. (Zdroj: Facebook M.K.)

PRAHA - Pre herečku Michaelu Kuklovú sa tento rok rozhodne nezačal dobre. Len nedávno odhalila zákerný nádor a pred pár týždňami podstúpila operáciu oboch pŕs. K lekárom pritom zašla niekoľkokrát. Mala totiž zlé tušenie...

Najznámejšia princezná českých filmových rozprávok mala doslova z pekla šťastie. Vďaka jej zvýšenej pozornosti sa jej podarilo odhaliť nádor, ktorý ju mohol stáť život. Niekoľko vyšetrení, ktoré herečka podstúpila, totiž vôbec neodhalili, že by malo ísť v jej prípade o rakovinu. „Neviem ako vy, ale ja som ani netušila, že existuje druh karcinómu, ktorý nemusí byť vidieť ani na mamografe, ani na sone. Nevedel to nikto z môjho okolia,” priznala na sociálnej sieti Michaela.

Galéria: Michaela Kuklová účinkovala v obľúbených rozprávkach

Tá prišla k lekárom s obavami. „Neviem presne, ako dlho, ale možno tri roky som cítila zmeny v citlivosti prsníka, až o dosť neskôr som objavila akési tvrdnutie žliaz, nepravidelný útvar, žiadna hrčka,” opisuje herečka. Mamografické vyšetrenie však neodhalilo žiadne nebezpečenstvo a brunetka preto odišla domov s presvedčením, že je zdravá.

Klasické vyšetrenia u Michaely Kuklovej nádor neodhalili.
Zobraziť galériu (5)
Klasické vyšetrenia u Michaely Kuklovej nádor neodhalili.  (Zdroj: CT)

Zlý pocit však neprechádzal, a tak sa o pár mesiacov neskôr rozhodla zistiť, čo je vlastne príčinou spomínaných problémov. „Objednala som sa na sono. Naozaj starostlivo ma prehliadali dve lekárky, podstúpila som ďalší - iný mamograf. Nič. Dohodla som sa na biopsii pre pokoj duše mojej aj lekárok.” Práve tento krok sa ukázal ako veľmi šťastné rozhodnutie. „Nález bol pozitívny. Nádor bolo vidieť až na magnetickej rezonancii a bol veľký.”

Michaela Kuklová je už po operácii v domácej liečbe.
Zobraziť galériu (5)
Michaela Kuklová je už po operácii v domácej liečbe.  (Zdroj: profimedia.sk)

Rozprávková "Jasněnka" neváhala a v záujme zdravia si nechala operovať oba prsníky, pričom jej lekári odobrali spolu až 12 uzlín. Herečka vyšla s pravdou von iba nedávno a momentálne sa už zotavuje doma. Ak sa všetko podarí tak, ako má, čaká ju neskôr návšteva plastického chirurga.

Michaela Kuklová je aj napriek závažným zdravotným problémom plná optimizmu.
Zobraziť galériu (5)
Michaela Kuklová je aj napriek závažným zdravotným problémom plná optimizmu.  (Zdroj: Instagram M.K.)

„Zaradím sa medzi ženy, čo majú silikóny,” s nadhľadom oznámila svojim fanúšikom na Instagrame Michaela, ktorá tak apeluje aj na ostatné ženy. „Mamograf je dôležitý, zachytí väčšinu nádorov a včas, ale samovyšetrenie a vnímanie, čo nám telo hovorí, nepodceňovať.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milé dámy, dnes píšu především vám. Cítím potřebu sdělit něco důležitého o své nemoci. Nevím, jak vy, ale já neměla ani tušení, že existuje druh karcinomu, který nemusí být vidět ani na mamografu, ani na sonu. Nevěděl to nikdo z mého okolí. Podstoupila jsem mamograf a myslela si, že jsem tedy zdravá...Nevím přesně jak dlouho, ale možná tři roky jsem cítila změny v citlivosti prsu, až o dost později jsem objevila jakési tvrdnutí žláz, nepravidelný útvar, žádná bulka. Pochopitelně jsem se utěšovala, že mi nic není, když mamografické vyšetření bylo v pořádku...O čtvrt roku později jsem ale už chtěla znát odpověď, co se mi tam tedy děje. Objednala jsem se na sono. Opravdu pečlivě mě prohlížely dvě lékařky, podstoupila jsem další - jiný mamograf. Nic. Dohodla jsem se na biopsii pro klid duše mé i lékařek. Nález byl pozitivní. Nádor byl vidět až na magnetické rezonanci a byl velký. Díky tomu jsem podstoupila operaci obou ňader a odebrání dvanácti uzlin. Když vše dobře půjde, jen se zařadím mezi ženy, co mají silikony. Léčbu mám zatím pouze hormonální. Poselství, které chci sdělit je, že mamograf je důležitý, zachytí většinu nádorů a včas, ALE SAMOVYŠETŘENÍ a vnímání, co nám tělo říká, NEPODCEŇOVAT. Kdybych věděla, co vím dnes, přišla bych dřív. Nikdo ale nepochybil a věřím v bezproblémové uzdravení. Stará se o mě skvělý tým lékařů a sestřiček VFN, jimž děkuji za jejich schopnosti i přístup. Musím zmínit báječného Primáře Doc. Davida Pavlištu, úžasnou MUDr. Janu Skřenkovou, která je mojí letitou kamarádkou a velikou psychickou oporou, empatickou Prof. Petru Tesařovou, v jejíž péči jsem nyní a citlivou sestřičku Renatu Desortovou. Nejen jmenovaným, ale každé doktorce, sestřičce, personálu, s nimiž jsem měla a mám tu čest, patří moje úcta, obdiv a hluboká poklona. Všichni dělají maximum proto, abych byla zdravá, včetně vás, a to je neuvěřitelně nádherný pocit. Děkuju❤️❤️❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela Kuklová (@michaelakuklova.official),

 

Viac o téme: RakovinaMichaela Kuklová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu