Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Plačková skončila v slzách: Chcela pomôcť, nemocnica hromží... TAKTO nie!

Zuzana Plačková v nemocnici nepochodila. Zobraziť galériu (6)
Zuzana Plačková v nemocnici nepochodila. (Zdroj: Instagram Z.P.)

BRATISLAVA - Zuzana Strausz Plačková (28) splnila svoj sľub a rúška, ktoré dala vyrobiť, darovala deťom na onkológii. Čo však nasledovalo, rozhodne nečakala. Obula sa do nej samotná nemocnica a známu influencerku dohnala až k slzám.

O tom, že Zuzana Plačková má podnikavého ducha, nemôže byť pochýb. Po tom, ako musela kvôli nariadeniam zavrieť svoju štýlovú kaviareň, zareagovala na obrovský dopyt Slovákov po rúškach a naplno sa pustila do ich výroby. Nechala sa však počuť, že jej v tomto prípade nejde o zisk a prisľúbila, že časť vyrobených rúšok podaruje onkologicky chorým deťom.

Galéria: Zuzana Plačková navštívila jednu z nemocníc


KORONAVÍRUS Bílá či Plačková nechcú len tak sedieť doma: Priama pomoc nemocniciam!


 

Chcela splniť sľub

V piatok podvečer tento sľub aj splnila. Do nemocnice sa vybrala s veľkou krabicou plnou rúšok určenou nielen detičkám, ale i lekárom. I keď influencerka konala s dobrým úmyslom, ten sa v nemocnici nestretol s pochopením. Návštevy v nemocniciach sú totiž kvôli zúriacej pandémii zakázané hoci aj pre rodinných návštevníkov a Zuzanu teda k pacientom z pochopiteľných dôvodov nepustili.

Zuzana Plačková svoju návštevu v nemocnici zdokumentovala na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (6)
Zuzana Plačková svoju návštevu v nemocnici zdokumentovala na sociálnej sieti.  (Zdroj: Instagram Z.P.)

„Vstup do budovy ústavu jej nebol povolený ani vedením ústavu, ani vedením Kliniky detskej hematológie a onkológie. Pripomíname, že práve toto oddelenie má absolútne sprísnený režim, keď rodič nášho pacienta nesmie prísť ani na chodbu," uviedla nemocnica vo svojom oficiálnom vyhlásení a zdôraznila, že núdzu o rúška nemajú. Reagovala tak na Plačkovej tvrdenie, že lekárom i pacientom v danej nemocnici chýbajú. „Rúška pre zamestnancov, ako aj pacientov, máme k dispozícii a boli sme prvá nemocnica, ktorá zaviedla rozdávanie rúšok pri vchode do nemocnice pre každého, kto k nám príde."

Zuzana Plačková sa s rúškami dostala len na chodbu nemocnice.
Zobraziť galériu (6)
Zuzana Plačková sa s rúškami dostala len na chodbu nemocnice.  (Zdroj: Instagram Z.P.)

Snáď aj preto Zuzana so svojím darom nepochodila. „Sestra, ktorá otvorila dvere, ich na kliniku nepustila. Keď im povedala, že nič nevie, tak sa vyhovorili na riaditeľstvo, že idú odtiaľ. Sestra pochopiteľne o tom nemala žiadnu informáciu, preto ich na kliniku správne nepustila," opisuje ďalej situáciu nemocnica a apeluje na ľudí, ktorí chcú pomôcť, aby tak urobili cez oficiálne registrované občianske združenia.

Zuzanu Plačkovú neskoršie stanovisko nemocnice nemilo prekvapilo.
Zobraziť galériu (6)
Zuzanu Plačkovú neskoršie stanovisko nemocnice nemilo prekvapilo.  (Zdroj: Instagram Z.P.)

Zuzana však zo stanoviska nemocnice zostala v rozčarovaní. Svojim sledovateľom sa prihovorila, ako je u nej zvykom, prostredníctvom svojho Instagramu a neubránila sa ani slzám. Podľa jej slov sa na odovzdaní rúšok dohodla cez známych a o jej návšteve mala vedieť vrchná sestra. „Jasné, že som vedela, že nemôžem prísť len tak niekam a zaniesť hocaký nedostatkový tovar," vysvetlila. „Viem, aká je aktuálna situácia, môj muž zostal sedieť v aute aj a som len vošla dovnútra, dala som im to v chodbe, a odišla som. Bola som tam tri minúty," dušuje sa Zuzana, ktorá sa na Instagrame neubránila slzám. „Je mi z toho naozaj smutno, že išla som do toho na základe toho, že milujem tie deti."

Zuzane Plačkovej a jej manželovi plánovaná pomoc nevyšla podľa predstáv.
Zobraziť galériu (6)
Zuzane Plačkovej a jej manželovi plánovaná pomoc nevyšla podľa predstáv.  (Zdroj: Instagram Z.P.)

Spojili sme sa aj s nemocnicou, aby sme zistili, aký osud teraz rúška čaká. Podľa slov Zuzany Čižmárikovej však momentálne nemocnica rúška odsunula na druhú koľaj a prioritou pre nich zostáva starostlivosť o pacientov.

S krabicou rúšok nemocnica zatiaľ nenaložila nijak, prioritou je pre nich starostlivosť o pacientov.
Zobraziť galériu (6)
S krabicou rúšok nemocnica zatiaľ nenaložila nijak, prioritou je pre nich starostlivosť o pacientov.  (Zdroj: Instagram Z.P.)

Viac o téme: Zuzana PlačkováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu