Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Divákom Svetadielu padali sánky: Našiel ďalšie klenoty... Ďurovčík predstavil hviezdy novej generácie!

Divákom Ďurovčíkovho Svetadielu padali sánky Zobraziť galériu (11)
Divákom Ďurovčíkovho Svetadielu padali sánky

BRATISLAVA - V stredu večer sa v priestoroch divadla Nová scéna konala už neuveriteľná 700. repríza muzikálu Ôsmy svetadiel, ktorý si získal srdcia slovenských i českých fanúšikov a bez debaty sa radí medzi to najlepšie, čo sa na našich scénach vyskytlo. A niet sa čo čudovať. Režisér Ján Ďurovčík je známy ako puntičkár, na kvalitu si potrpí a všetko musí vyť tip-top do toho najmenšieho detailu. V rámci tohtoročného turné obsadil ako hlavnú postavu mladú herečku, o ktorej ešte budeme veľa počuť...

Pod rukami Ďurovčíka už niekoľko rokov vyrastajú muzikálové hviezdy, ktoré sú u nás absolútnou špičkou a podľa slov režiséra by sa niektorí z nich bez problémov uchytili aj na Boradwayi. Stačí si spomenúť napríklad na fantastických Patrika Vyskočila či Jána Slezáka, ktorí, samozrejme, nechýbali ani na tohtoročnom turné populárneho Svetadielu. Medzi "starých harcovníkov" však tento rok zasadil režisér novú generáciu, a tak dal opäť priestor mladým talentom.

A oplatilo sa. Hlavnú úlohu Jany po boku spomínaných hercov dostala 20-ročná Lenka Fecková, z ktorej boli ľudia absolútne ohúrení. Ako nám v rozhovore prezradila, tento elánovský muzikál bol odjakživa jej snom. „Ja som veľmi šťastná, že som vôbec dostala príležitosť. Keď som videla tento muzikál, ešte keď som bola menšia, strašne som si želala, aby som tam hrala aj ja a raz stála na tom pódiu,” povedala nám šikovná študentka VŠMU, ktorej prianie akoby už vtedy vypočul samotný Ďurovčík. 

Mladučká Lenka Fecková ukázala obrovský talent.
Zobraziť galériu (11)
Mladučká Lenka Fecková ukázala obrovský talent.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Patrik Vyskočil a Lenka Fecková stvárnili hlavné úlohy Tomáša a Jany.
Zobraziť galériu (11)
Patrik Vyskočil a Lenka Fecková stvárnili hlavné úlohy Tomáša a Jany.  (Zdroj: Vlado Anjel)

„Spievať po Nele, Mirke a Dominike... To vôbec nie je ľahké. Sme pri nej od jej prvých krokov a sme šťastní, že to takto dopadlo. Budúcnosť má určite aj jej alternantka Natália Kóšová, Jozef Antálek, tiež Mišo Candrák, ktorého sme našli pred štyrmi rokmi a hral hlavnú postavu v Atlantíde. Talent je dar od Boha, tí ľudia ho majú, ale ako s ním budú nakladať, je otázka ich snahy, túžby, intelektu,” povedal nám po predstavení spokojný Ďurovčík. 

Do vytrženia ľudí opäť priviedol aj vynikajúci Ján Slezák.
Zobraziť galériu (11)
Do vytrženia ľudí opäť priviedol aj vynikajúci Ján Slezák.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Na záver snáď nikoho neprekvapí, že spokojní boli aj členovia skupiny Elán, ktorí sa pri príležitosti 700. česko-slovenskej reprízy na predstavenie prišli pozrieť. Diváci hercov a tvorcov tiež opäť ocenili dlhotrvajúcim búrlivým potleskom, nechýbala ani standing ovation a na záver spievalo celé divadlo.

Niet sa čo čudovať, že po úžasnom ohlase si fanúšikovia žiadajú ďalšie turné, no a vyzerá to tak,  že sa nakoniec predsa len dočkajú. Viac sa dozviete už onedlho v reportáži našej relácie Štúdio Topky, kde sme okrem režiséra vyspovedali aj samotných hercov!

Divákom Svetadielu padali sánky:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: Ôsmy svetadiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu