Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tak toto tu ešte nebolo: Ďurovčík uviedol nový elánovský muzikál... Spievalo celé divadlo!

Ján Ďurovčík uviedol nový elánovský muzikál Zobraziť galériu (9)
Ján Ďurovčík uviedol nový elánovský muzikál (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - Opäť zabodoval! Na slovenské divadelné dosky sa už onedlho vráti ikonický muzikál Ôsmy svetadiel, ktorý je napísaný na hity skupiny Elán. Po rokoch však vznikol aj ďalší podobný hudobný projekt. Ďurovčík na scénu uviedol dielo Voda a krv nad vodou, jeho súčasťou sú opäť piesne spomínanej legendárnej kapely. Pred niekoľkými dňami sa v divadle Kalich v Prahe uskutočnila premiéra a... Tak toto tu veru ešte nebolo!

Zaľúbil sa chlapec, Voda čo ma drží nad vodou, Zanedbaný sex, Sestrička z Kramárov, ale aj pripravovaná novinka Vinní či nevinní. Aj tieto piesne zazneli počas predstavenia Voda a krv nad vodou, ktoré vzniklo pod taktovkou Jána Ďurovčíka. Režisér a choreograf opäť prekonal očakávania a dal dokopy famózny muzikál.

V sále plnej ľudí sa nenašiel snáď nikto, koho toto dielo nedojalo a nepospevoval si. Hoci sa premiéra konala v pražskom divadle Kalich a herecká osádka bola česká, hlavú úlohu Terezy stvárnila talentovaná Slovenka Mariana Polyaková. Najsilnejší moment predstavenia prišiel opäť na záver. Počas toho, ako hlavní protagonisti spievali hit Voda čo ma drží nad vodou, sa udialo niečo, čo tu ešte naozaj nebolo.

Ján Ďurovčík uviedol svoj nový muzikál Voda a krv nad vodou.
Zobraziť galériu (9)
Ján Ďurovčík uviedol svoj nový muzikál Voda a krv nad vodou.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Premiéru si nenechali ujsť ani samotní členovia kapely Elán.
Zobraziť galériu (9)
Premiéru si nenechali ujsť ani samotní členovia kapely Elán.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Všetci diváci sa postavili a začali spievať spolu s hercami. Nejednému z nich dokonca vyšla slza a celý tím ocenili nekonečnou standing ovation. Dojatie neskrýval ani samotný režisér. V momente, keď na javisko vyšli členovia kapely Elán a poďakovali Ďurovčíkovi za famóznu prácu, Ján takmer neudržal slzy a diváci ho odmenili ďalším dlhým potleskom.

Tak toto tu ešte
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o predstavení sa už čoskoro dozviete aj v najnovšom diele relácie Showtime, kde vám prinesieme exkluzívne rozhovory a dozviete sa aj to, ako si Ďurovčíka uctili deň po premiére!

Viac o téme: ElánJán ĎurovčíkVoda a krv nad vodou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu