Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Verejnosť sa so Zdeňkom Srstkom (+83) nerozlúči: Syn to zakázal!

Zdeněk Srstka zomrel. Zobraziť galériu (3)
Zdeněk Srstka zomrel. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Už včera sme vás informovali o smrti nezabudnuteľného herca a moderátora Zdeňka Srstku. Odkedy sa smutná správa rozniesla, verejnosť netrpezlivo čakala na dátum poslednej rozlúčky s charizmatickým hercom. Hercov syn však tento nápad zarazil. Verejný pohreb nebude!

Kto by si nepamätal Zdeňka Strstku. Ten stvárnil legendárne postavy z mnohých notoricky známych filmov ako napríklad Marečku, podejte mi pero alebo Limonádový Joe a mladšie ročníky oslovil napríklad v Kameňáku či v komédii Jak se krotí krokodýli. Okrem herectva Srstku oslovilo aj povolanie kaskadéra a veľké srdce a lásku k zvieratám ukázal vďaka moderovaniu úspešnej českej relácie Chcete mně?, kde pomáhal zvieratám z útulku nájsť nový domov.

Verejnosť sa so Zdeňkom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Bohužiaľ, včera jeho blízkych a priaznivcov zasiahla smutná správa. Hercov zdravotný stav sa v nedeľu zhoršil natoľko, že ho rýchla zdravotná služba musela previezť do nemocnice, kde v pondelok poobede vydýchol naposledy. Srstka v poslednej dobe výrazne chradol a zápasil so zdravotnými problémami. Trpel hlavne bolesťami kĺbov a chrbtice, pre ktoré vychádzal z domu už iba zriedka.

Verejnosť sa so Zdeňkom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archiv TV Nova / Tomáš Martínek)

Ako už býva zvykom, s hercami, umelcami, či s inými váženými osobnosťami sa väčšinou lúči aj verejnosť. V prípade Srstku je však všetko inak. Verejnosť sa na pohreb nedostane. Pre český Blesk to potvrdil hercov syn Jiří Srstka (60). „Verejný pohreb nebude, pretože otec si to tak želal. Iba plním jeho prianie.” Posledné zbohom mu teda dajú len rodinní príslušníci a blízki priatelia. Množstvo nesmrteľných filmov s výborným hercom nás však bude baviť ešte dlhé roky.

Viac o téme: Zdeněk Srstka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu