Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jiřina Bohdalová priznala zdravotné problémy: Nedá sa to liečiť!

Jiřina Bohdalová Zobraziť galériu (5)
Jiřina Bohdalová (Zdroj: TV JOJ)

PRAHA – Nielen v Čechách, ale aj na Slovensku patrí medzi obľúbené filmové tváre a zaslúžene jej patrí titul pani herečka. Jiřina Bohdalová (88) je na svoj vek vskutku čiperná, no ani jej sa nevyhýbajú zdravotné problémy. Teraz priznala neliečiteľnú chorobu.

Zdravotné problémy väčšinou prichádzajú s vekom a človek na prahu deviatich krížikov na chrbte si môže gratulovať, ak sa mu vyhýbajú. Prípad Jiřiny Bohdalovej to však nie je. Hoci je stále poriadne čiperná, trápia ju problémy s pľúcami, ktoré sa, bohužiaľ, nedajú liečiť.

Jiřinu Bohdalovú trápia neliečiteľné problémy s pľúcami.
Zobraziť galériu (5)
Jiřinu Bohdalovú trápia neliečiteľné problémy s pľúcami.  (Zdroj: Profimedia)

„Mám malé rozdutie pľúc, ale mám na to najlepšiu doktorku! To mi dokonca odkázal ošetrujúci lekár Karla Gotta, že sa o mňa nemôže starať nikto lepší,“ priznala česká herecká ikona pre Blesk.cz. Za problémami s pľúcami môže byť aj fajčenie. Je totiž známe, že Bohdalová si z času na čas dopraje cigaretku.

Rozdutie pľúc, odborne emfyzém pľúc, ktorý trápi Jiřinu, je trvalé a abnormálne rozšírenie dýchacích ciest. Pri ochorení má človek problém s vydychovaním vzduchu, a ten ostáva v pľúcach. Najbežnejšou príčinou rozdutia je fajčenie. Pacient pri tomto ochorení trpí dýchavičnosťou, kašľom. Táto choroba je neliečiteľná.

Najčastejšou príčinou ochorenia Jiřiny Bohdalovej je fajčenie.
Zobraziť galériu (5)
Najčastejšou príčinou ochorenia Jiřiny Bohdalovej je fajčenie.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jiřina Bohdalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu