Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Moderátorka Vacvalová siahla na dno svojich síl: Za 16 dní odbehla 770 km... Kvôli tomuto!

Lenka Vacvalová opäť podporila dobrú vec. Zobraziť galériu (9)
Lenka Vacvalová opäť podporila dobrú vec. (Zdroj: Instagram L.V.)

DUKLA / DEVÍN - Doslova šialené tempo nahodila známa moderátorka Lenka Vacvalová (29). Tá v posledných dňoch predviedla výkon hodný hrdinu z akčného filmu, keď sa rozhodla zabehnúť neuveriteľných 770 kilometrov. A dôvod? Ten vás chytí za srdce...

O sympatickej moderátorke je známe, že miluje beh. Často sa zúčastňuje rôznych behov, maratónov, či dokonca ultra maratónov, ktorých dĺžka sa meria v stovkách kilometrov. Tentokrát sa však rozhodla prekonať samu seba a vybrala sa zdolať známu Cestu hrdinov SNP. Tá sa začína na Dukle a končí až pod Devínskym hradom. Dohromady 770 kilometrov si ryšavka rozvrhla do šestnástich dní, počas ktorých ju sprevádzal jej priateľ, český fotograf Jan Poláček. Na starosti mal hlavne logistiku a transport a staral sa o kráskino pohodlie.

Moderátorka Vacvalová siahla na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Dôvodom, prečo sa Lenka rozhodla na mega dlhú trať vybrať, bola predovšetkým túžba pomôcť. „Ako som pred rokom zistila, sila sociálnych sietí je mocná a ľudia, ktorí mi fandia, ešte viac. Na zážitkovú terapiu onkologicky chorých detí v Bátor tábore sme vyzbierali cez 2400 eur a budem nesmierne šťastná, keď na Ceste hrdinov SNP túto sumu prekonáme." A to sa modelke a moderátorke naozaj podarilo. Počas šestnástich dní, kedy si ľudia mohli prostredníctvom internetovej stránky adoptovať Lenkine kilometre, sa podarilo vyzbierať rozprávkovú sumu. Oproti pôvodnému plánu sa suma aktuálne vyšplhala až na 7920 eur, čo je viac než trojnásobok predpokladanej sumy.

Moderátorka Vacvalová siahla na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagram L.V.)

Moderátorka Vacvalová siahla na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagram L.V.)

I keď si odhodlaná ryšavka túto aktivitu vymyslela sama, opustená na trati rozhodne nebola. Prostredníctvom sociálnej siete ju sledovali a podporovali tisícky fanúšikov a našli sa aj takí, ktorí sa ku krásnej bežkyni na jednotlivých úsekoch pridali a robili jej spoločnosť.

Lenku na Ceste hrdinov SNP potrápilo okrem boľavých a opuchnutých nôh aj počasie. Vytrvalý dážď či hlboký sneh v Tatrách však nakoniec pod Devínom vystriedalo slnečné počasie a Lenka si tak mohla užiť posledné kilometre naplno. „Ďakujem za všetko, dobeh na Devín bol veľkolepý. Ďakujem za výnimočných 16 dní, náročných 770km a intenzívnych 30 000 m prevýšenia. Navždy v mojom srdci," vyznala sa po prekonaní neskutočnej trasy. 

Viac o téme: Lenka Vacvalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu