Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známy markizák otvorene o svojej homosexualite: Diskriminácia a... TOTO mu pomohlo vyhnúť sa útokom

Komik František Košarištaň alias Fero Joke. Zobraziť galériu (6)
Komik František Košarištaň alias Fero Joke. (Zdroj: Instagram F.J.)

BRATISLAVA - Obľúbený komik a youtuber František Košarištaň (29), známy pod svojím umeleckým menom Fero Joke, baví Slovensko už niekoľko rokov. V súkromí sa ale snaží zostať pri zemi a byť nenápadný. Za svoju homosexualitu si neraz vypočul urážky a dostal sa dokonca aj do konfliktov. Komik však našiel spôsob, ako sa prípadným problémom vyhnúť.

„Vždy som z toho vedel vykorčuľovať, nikdy to neskončilo nejakým fyzickým násilím," priznal v rozhovore pre startitup.sk a dodal, že kľúčom bolo ukázať okoliu svoje kvality. Sám sa v minulosti stretol s ľuďmi, ktorým jeho sexuálna orientácia prekážala a snažili sa vyrývať, alebo ho ponížiť. „Konflikty som vždy riešil humorom. Je veľmi ťažké atak od niekoho druhého prevrátiť na srandu, ale tak som sa snažil. Buď som si urobil srandu z neho, alebo ešte viac zo seba," prezradil nie vždy jednoduchý návod, ako sa pasoval s provokáciami a urážkami.

Homosexualitu neberie ako svoju hlavnú črtu, ale skôr ako vlastnosť, ktorá prispieva k jeho originalite. Nikdy ju však nemal potrebu dostať do popredia a pozornosť okolia sa skôr snaží sústrediť na svoj talent zabávača. Ako vraví, je dôležité sa infiltrovať medzi ostatných ľudí a nerobiť zo seba niečo extra.

Mladý youtuber pôvodne vyštudoval pedagogiku, v ktorej sa našiel. Začal pracovať ako špeciálny pedagóg a venoval sa deťom aj dospelým s mentálnymi poruchami. Ako to už ale býva, za svoje trefné videá a spolupráce s médiami či firmami si popri práci slušne privyrobil. „Pre mňa ako učiteľa to bolo veľmi veľa." Fero dokonca priznal, že mu spolupráca niekedy vyniesla viac ako jeho ročný učiteľský plat. Peniaze však nie sú zadarmo. Za jeho úspechom sa skrýva kopec času stráveného prípravou videí ale aj 'lovením' samotných námetov, ktoré sú aktuálne a trefné.

Známy markizák otvorene o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram ferojoke)

Komikovi, ktorý sa na youtube a instagrame preslávil rôznymi paródiami hlavne slovenských celebrít, momentálne ide karta a spolupracuje aj s televíziou Markíza. Dúfajme, že nápady mu tak rýchlo nedôjdu.

Viac o téme: Fero JokeFrantišek Košarištaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu