Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Česko v smútku: Zomrela známa herečka... Dabovala No počkaj, zajac!

Zomrela česká herečka Inka Šecová. Zobraziť galériu (2)
Zomrela česká herečka Inka Šecová. (Zdroj: csfd.cz)

BRATISLAVA - Jej hlas pozná niekoľko generácií, známy je malým i veľkým a vyrástli na ňom tisícky detí. Reč je o Inke Šecovej (†75), ktorá nadabovala kultovú rozprávku No počkaj, zajac! Češka, ktorá si zahrala aj v niekoľkých televíznych filmoch, žiaľ, odišla do hereckého neba...

Šecová podľa doteraz zverejnených informácii naposledy vydýchla minulý piatok. Smrť svojej kolegyne pre český Blesk potvrdil herec a dabér Jiří Prager. Herečka mala dlhší čas zdravotné problémy, osudným sa jej stal nešťastný pád, po ktorom už nemohla chodiť. „Bohužiaľ, musela prestať pracovať. Zomrela štvrtého januára v nemocnici," vyjadril sa k smrti Inky jej kolega.

Hlas herečky bol najznámejší vďaka rozprávke No počkaj, zajac!
Zobraziť galériu (2)
Hlas herečky bol najznámejší vďaka rozprávke No počkaj, zajac!  (Zdroj: Soyuzmultfilm)

„Všetci sme ju mali radi. S Inkou bola vždy sranda. Vedľa tých kreslených seriálov rada dabovala aj ľahké dievčatá. Nezabudnem na ňu. Keď som nastúpil do Dismanovho detského súboru, mal som 5 rokov. A práve ona, Lívia Klausová a Jana Šulcová ma dostali na starosť. Ona sa ale starala najlepšie," zaspomínal si so smútkom herec. Rodine a blízkym zosnulej herečky vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Viac o téme: Len počkaj zajacInka Šcová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu