Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragická nehoda syna (†28) kontroverzného politika: Čelná zrážka na diaľnici, dvaja mŕtvi... Môžu za to alkohol a drogy?!

Jan Kočka ml. spôsobil tragickú dopravnú nehodu. Zobraziť galériu (4)
Jan Kočka ml. spôsobil tragickú dopravnú nehodu. (Zdroj: Instagram J.K.)

PRAHA - Susedným Českom koncom septembra otriasla správa o smrti 28-ročného Jana Kočku ml., syna známeho podnikateľa a politika Jána Kočku. Ten zomrel po tom, čo sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom. A hoci toxikologické výsledky zatiaľ oficiálne zverejnené neboli, na verejnosť začínajú prenikať informácie o tom, že prominentný vodič bol potužený alkoholom aj drogami.


Pompézny pohreb syna kontroverzného politika: Prišla aj Verešová a... Strhla sa na ňu lavína kritiky!


K nehode došlo po tom, ako Jan Kočka vošiel do protismeru na diaľnici D11 a čelne sa zrazil s nákladiakom. Ten šoféroval 28-ročný Miloslav. Bohužiaľ, obaja vodiči zomreli na mieste nehody. Podľa dostupných informácií z polície sa podnikateľov syn snažil utiecť od banálnej nehody, ktorú spôsobil o čosi skôr, keď odrazil spätné zrkadlo na vozidle, ktoré práve obiehal. Následne začal uháňať preč a v omyle vošiel na diaľnicu v protismere. Po čelnej zrážke zhorelo jeho luxusné auto do tla.

Tragická nehoda syna (†28)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook HZS)

Rodina Kočkových je v Čechách známa a údajne ide o najzámožnejšiu rodinu kolotočiarov. V poslednom období bola rodina spájaná najmä s daňovým škandálom astronimických rozmerov, kedy Ján Kočka starší mal byť zapletený do daňových únikov až 134 miliónov korún.

Výsledky pitvy boli známe v pomerne krátkom čase, zato toxikologické výsledky zatiaľ oficiálne zverejnené neboli. Na verejnosť však teraz unikla informácia o tom, že Kočka mal mať v tele stopy po alkohole aj drogách. Nymburskému denníku to povedal zdroj, ktorý je s toxikologickými testami oboznámený.

Mohli práve drogy a alkohol zapríčiniť Kočkov vjazd do protismeru? Prečo polícia výsledky testov zatiaľ nezverejnila, zostáva záhadou. Tvrdeniu utajeného zdroja nahráva aj fakt, že polícia v utorok prekvalilfikovala čin z usmrtenia z nedbalosti na všeobecné ohrozenie. Keďže vinník pri tragickej autonehode sám zahynul, prípad bude s najväčšou pravdepodobnosťou odložený a súd asi takisto neprebehne. Či polícia dodrží slovo a výsledky toxikológie zverejní, je zatiaľ neznáme.

Viac o téme: Jan Kočka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu