Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Moderátor RTVS má prúser: Meškal a živé vysielanie nezvládal!

Sobotňajšie dialógy skončili ako fiasko. Zobraziť galériu (6)
Sobotňajšie dialógy skončili ako fiasko.

BRATISLAVA - V sobotu vysiela RTVS pravidelnú reláciu Sobotné dialógy, kde sa diskutuje o témach, ktoré rezonovali v spoločenskom a politickom dianí uplynulý týždeň. Posledné vysielanie však bolo prúserom na plnej čiare. Moderátor nielen meškal, ale situáciu vôbec nezvládal. Nakoniec dostal výpoveď.

Braňo Dobšinský neodmysliteľne patrí k sobotám s RTVS. Práve on moderuje pravidelnú reláciu Sobotné dialógy, kde boli uplynulú sobotu ako hostia pozvaní podpredseda Smeru Juraj Blanár a poslanec OĽaNO Gábor Grendel.

Podľa portálu hnonline.sk nebol moderátor vôbec vo svojej koži a dokonca niekoľkokrát slovne zaútočil na podpredsedu Smeru. A to najmä pri diskusii o téme vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na tvrdenia Blanára, že médiá a opozícia nepriamo obviňovali Róberta Fica, že za touto vraždou je talianska mafia napojená na úrad vlády, reagoval príliš prudko.

Dvakrát bol zo strany Blanára upozornený, aby sa sústredil na reláciu. Ospravedlnenie zverejnilo aj Rádio Slovensko na facebookovej stránke, na čo reagovali aj poslucháči. Podľa ich slov bol Dobšinský zjavne pod vplyvom nejakých omamných látok. „​To nie je redaktor, už vôbec nie je objektívny. A možno bol aj opitý alebo nadrogovaný v sobotu, keď tak brblal," vyjadrila sa jedna z poslucháčok. Čo však skutočne stálo za neprofesionálnym vedením relácie, ostáva naďalej otázkou.

Poslucháči mali jasný názor, že moderátor mal niečo vypité.
Zobraziť galériu (6)
Poslucháči mali jasný názor, že moderátor mal niečo vypité.  (Zdroj: Facebook Rádio Slovensko)

Okrem toho, že bol nepríjemný a celé vysielanie absolútne nezvládal, meškal naň 20 minút a RTVS musela reláciu dokonca predčasne ukončiť. „RTVS sa ospravedlňuje poslucháčom za neskorší začiatok a kratšie trvanie dnešnej diskusnej relácie Sobotné dialógy, čo bolo spôsobené zlyhaním ľudského faktora,“ vyjadrila sa v oficiálnom stanovisku hovorkyňa Erika Rusnáková. 

Podľa webu Stratégie sa nakoniec televízia rozhodla na ukončení pracovného pomeru s Braňom Dobšinským a končí okamžite k 9. októbru. 

Viac o téme: Braňo DobšinskýSobotňajšie dialógy RTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu