Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledné minúty Cinkotu vo väzení: TOTO sa deje pred prepustením!

Dušan Cinkota Zobraziť galériu (4)
Dušan Cinkota

BRATISLAVA - Po šiestich rokoch je opäť slobodný! Dušan Cinkota v stredu prežil jeden z najšťastnejších dní vo svojom živote. Herec konečne opustil brány väzenia, kam ho poslali ešte v roku 2012 za drogovú trestnú činnosť. Herec si však neodpykal celý uložený trest. Von sa dostal po uplynutí troch štvrtín pôvodnej dĺžky doby, ktorú si mal za nelegálne látky odsedieť. Pozrite sa, čím všetkým musel prejsť, kým sa dostal domov k svojej rodine!

„To sa nedá opísať. Som šťastný a dýcham, snažím sa dýchať. Som šťastný, že som vonku. Teším sa na Zuzanku a na rodinu. Idem počúvať manželkino bruško. Čakáme syna, narodí sa v septembri,” povedal Cinkota pre Markízu v okamihu, keď sa konečne ocitol na slobode. Jeho ďalšie kroky teda smerovali za tehotnou manželkou, ktorá ho čakala doma.

Ešte predtým však herec musel prejsť povinným prepúšťacím procesom. „Pred samotným fyzickým prepustením odsúdeného z výkonu trestu odňatia slobody sa mu odoberie ústavný odev, obuv, posteľná bielizeň a ďalšie ústavom zapožičané veci, vydajú sa mu všetky jeho veci, uschované doklady, finančné prostriedky a vykoná sa výstupná zdravotná prehliadka. Zároveň sa odsúdený poučí o jeho právach a povinnostiach a vydá sa mu úradné potvrdenie o prepustení z výkonu trestu,“  povedal nám Adrián Baláž, riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa zo Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Dušan Cinkota sa po šiestich rokoch dostal na slobodu.
Zobraziť galériu (4)
Dušan Cinkota sa po šiestich rokoch dostal na slobodu.

Aj keď si po prepustení po herca neprišla rodina, na návrat domov nezostal sám. Vyzdvihnúť ho prišli najbližší kamaráti. A hoci bude jeho život najbližších 30 mesiacov ostro sledovaný, aby dokázal, že vedie riadny život, svoju šancu sa premárniť nechystá. Okrem manželky a očakávaného dieťatka už premýšľa aj nad prácou. Podľa vlastných slov už dostal niekoľko ponúk, ktoré sa v najbližšom období chystá využiť.

Viac o téme: Dušan Cinkota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu