Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Herec Dušan Cinkota je na slobode: Vyšiel vysmiaty a... Toto sú jeho prvé slová!

Ďušan Cinkota Zobraziť galériu (15)
Ďušan Cinkota

TRENČÍN – Je voľný! Herec Dušan Cinkota (47) je už z basy vonku. Z osemročného trestu, ktorý mu súd vymeral za drogovú trestnú činnosť, si odsedel dve tretiny, a tak ho po necelých šiestich rokoch podmienečne v stredu pred obedom prepustili na slobodu. Takto vyzeral a toto sú jeho prvé slová!

Dušan Cinkota je známy herec, ktorý sa zviditeľnil aj vďaka dabingu. K jeho najznámejším rolám patrí Chandler Bing (Matthew Perry) zo seriálu Priatelia. Nadaboval taktiež robota Sonnyho vo filme Ja, robot. Veľmi často daboval Adama Sandlera a Toma Hanksa, ktorého nahovoril vo viac ako 15 filmoch. V roku 2006 uvádzal v televízii JOJ aj reality show Vyvolení 2.

V decembri 2012 sa dostal do väzenia, keď ho odsúdili za opakované problémy s drogami – v roku 2007 u neho našli pervitín, no až o päť rokov neskôr bol vyhlásený rozsudok a on putoval do väzby na 8 rokov. Odsedel si dve tretiny a podľa zákona mal nárok na podmienečné prepustenie, ktoré využil, a tak sa v stredu po takmer 6 rokoch dostal na slobodu.

„Senát Okresného súdu Trenčín na verejnom zasadnutí skonštatoval, že sú splnené všetky podmienky, ktoré stanovuje zákon, aby odsúdený mohol byť podmienečne prepustený z výkonu trestu odňatia slobody. Odsúdený vykonal tri štvrtiny uloženého trestu odňatia slobody, plnením svojich povinností a svojím správaním vo výkone trestu preukázal polepšenie a podľa názoru okresného súdu sa od neho môže očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život," zdôvodnil rozhodnutie pre TASR hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus. Súd zároveň určil skúšobnú lehotu 30 mesiacov, počas ktorej bude sledovať, či podmienečne prepustený vedie riadny život. 

Cinkota vystriedal niekoľko ústavov na výkon trestu, až ho nedávno za dobré správanie – bolo mu udelených jedenásť pochvál – preradili práve do Trenčína, čo je väzenie s najvoľnejším stupňom stráženia. Tu mával už povolené aj pravidelne vychádzky. Tie trávil so svojou manželkou Zuzanou, ktorá pri hercovi už roky trpezlivo stojí, a s ktorou dokonca splodil počas väzby aj vytúžené prvé dieťa. Narodenie svojho potomka si Cinkota bude môcť vychutnať už naživo, keďže v stredu pred obedom sa dostal na slobodu. Herec opustil brány nemocnice pre odsúdených a obvinených v Trenčíne s úsmevom na tvári a gitarou v ruke. Pred budovou už na neho čakali kamaráti.

„To sa nedá opísať. Som šťastný a dýcham, snažím sa dýchať. Som šťastný, že som vonku. Teším sa na Zuzanku a na rodinu. Idem počúvať manželkino bruško. Čakáme syna, narodí sa v septembri,” zneli Cinkotove prvé slová, ktoré povedal televízii Markíza a zároveň priznal, že mu okrem rodiny chýbala aj práca. „Tu som bol všetko, práčovník, krajčír, kuchár, umývač,” povedal herec, ktorý mal hneď pri sebe aj fanúšikov, s ktorými sa aj ochotne odfotil. „Pozdravujem všetkých svojich priaznivcov a teším sa na nich,” dodal a priznal, že už teraz má niekoľko pracovných ponúk. Potom nasadol do auta a odišiel domov.

Viac o téme: Ďušan Cinkota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu