Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenská návrhárka vytočená do nepríčetna: Obula sa do modeliek... Hygiena im nič nehovorí?!

Jana Jurčenko Zobraziť galériu (6)
Jana Jurčenko

TURČIANSKE TEPLICE – Tomu sa povie prúser! A nestal sa prvýkrát. Reč je o jednej nevydarenej prehliadke návrhárky Jany Jurčenko, ktorá prebehla pred pár dňami. Módnej dive vraj zničili modelky prepychové róby. Zúri nielen kvôli ich neprofesionalite, ale nadhodila tiež otázku ich hygieny.

Škandál, ktorý sa tak často nevidí! Pred pár dňami sa v kúpeľnom meste Turčianske Teplice, konala módna šou, na ktorej svoje modely odprezentovala aj známa slovenská návrhárka Jana Jurčenko. Okrem svojich overených tvári jej modely predvádzali aj profesionálne modelky z istej známej modelingovej agentúry. No módna návrhárka má na ňu teraz poriadne ťažké srdce.

Po prehliadke jej došla trpezlivosť a na sociálnej sieti Facebook spustila na krásky poriadne ostrú kritiku. Nebolo to však prvýkrát, čo sa Jurčenko takto nahnevala - už pred dvoma rokmi sa na určité modelky sťažovala. Teraz sa jej to stalo opäť. Vraj profesionálne modelky nemajú hygienické návyky, chodia v katastrofálnej bielizni a nevážia si modely, ktoré jej značne znehodnotili. Škoda ju vyšla odhadom na 3000 eur. Takto vytočená opäť poodhalila zákulisie slovenského módneho biznisu.

„Už dlho nedávam statusy na Facebook, ale tento si neodpustím. Som veľmi rozhorčená na modelingovú agentúru.... Tak neprofesionálny prístup modeliek som už dávno nezažila. Opäť musím vyhlásiť, že dievčatá s ktorými spolupracujem sú maximálne profesionálky. Dievčence z agentúry, to že ste chudé a vyššie ako 170 cm z vás modelky ešte nerobí. Každá modelka má mať úctu k práci návrhára. Musí opatrne pristupovať k jeho modelom, k dielu na ktorom sú realizované hodiny a hodiny ručnej práce. Za ten čas, čo vy ste kávičkovali niekde v nákupnom centre. Ďalšia vec hygiena, ja už nemám slov. Existuje toľko prostriedkov... Ďalšia kapitola spodné prádlo, som zdesená, v čom dokážu prísť modelky z agentúry na scénu. Po poslednej prehliadke mám modelkami z agentúry vyrobenú škodu, zatiaľ orientačne 3000 eur. Po ich výkone som odmietla vyjsť na mólo. Hlavne prosím, zrušte už chodiace kostry na móle. Čo viac k tomu dodať,“ napísala Jurčenko na sociálnej sieti, kde sa jej ozvalo množstvo ľudí.

Medzi nimi aj jedna modelka zo spomínanej agentúry, ktorú návrhárkin status urazil. „Som v agentúre 5 rokov. Momentálne chodím na menej jobov, lebo mám inú prácu. Za tých 5 rokov som nevhodné spodné prádlo videla, aj chudé dievčatá, ale videla som to 1krát zo 100, a tento váš status uráža dievčatá, ktoré tvrdo pracujú, aby si vytvorili nejaké meno. Majú krásne a často aj zdravšie postavy ako niektoré podľa vášho gusta. Tento váš status je silno neprofesionálny a robí meno hlavne Vám. Pekný večer,“  napísala modelka Klára.

Oslovili sme aj majiteľa spomínanej  agentúry Andreja Tarabu s tým, či status Jany Jurčenko videl a čo na to hovorí:

„Do facebookovej konverzácie som odpoveď nenapísal, keďže to nepovažujem za správny komunikačný kanál, nakoľko pani Jurčenko nebola ani objednávateľom modeliek na akciu, ani našim priamym klientom, v tomto prípade bola treťou stranou, takže vyjadrenie malo smerovať na produkciu akcie a samozrejme na nás, komunikácii sme vždy otvorení. Nakoľko túto komunikáciu nepovažujeme za vhodnú, zvažujeme aj právne kroky, keďže došlo k poškodeniu nášho mena a povesti.“ odvetil nám majiteľ agentúry, ktorého sme sa spýtali aj to, či sa už na ich modelky niekedy niekto sťažoval: „Na trhu sme vyše 18 rokov a pracujeme s veľkým množstvom dizajnérov na Slovensku, ale najmä v zahraničí. Za celý tento čas sme z iných strán sťažnosti nemali.“

Zisťovali sme, ako to vnímajú samotné modelky. Neurazilo ich to? „Samozrejme, modelky sa necítia najlepšie, keďže na mieste boli a vedia najlepšie, čo sa udialo. Dievčatá mali dizajnéri podujatia k dispozícii od rána na fittingu, čo znamená, že už vtedy bolo možné nejakým spôsobom zareagovať a dať nám spätnú väzbu, napríklad na spomínanú spodnú bielizeň. Nie je to tak, že by dizajnér videl modelky prvýkrát pár minút pred prehliadkou. Takisto by som sa rád vyjadril ku hygiene: je veľký rozdiel, keď 10 modeliek predvádza za sebou idúce kolekcie 5 dizajnérov, čiže desiatky modelov, a keď sa modelky neprezliekajú a prezentujú len jeden jediný outfit. V prvom prípade je situácia v zákulisí omnoho hektickejšia, keďže na prezlečenie je minimum času, a je normálne, že sa modelky pri tom spotia. Predpokladám, že by však takýmto spôsobom neosočila napríklad moderátorku či herečku, ktorá by v náročnej situácii prepotila šaty tiež,“ hovorí Taraba.

Keďže Jurčenko tvrdí, že jej urobili modelky škodu 3000 eur. Zaujímalo nás, či to plánuje agentúra uhradiť. „Ako som uviedol, keďže pani Jurčenko nie je objednávateľ, a tým pádom za modelky na akcii neplatí, je to skôr naopak, ak by malo dôjsť k nejakému vymáhaniu škody, bolo by to z našej strany za poškodzovanie mena," dodal na záver majiteľ agentúry Taraba. 

 

Rozčúlená Jana Jurčenko napísala na Facebook, čo si myslí o modelkách.
Zobraziť galériu (6)
Rozčúlená Jana Jurčenko napísala na Facebook, čo si myslí o modelkách.  (Zdroj: Facebook J.J.)

Viac o téme: Jana Jurčenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu