Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďurovčík spôsobil totálny masaker: Výborná Hlinková a Slezák... Tak ten je úplne inde!

Na skle maľované Zobraziť galériu (5)
Na skle maľované (Zdroj: archív topky)

NITRA - Čo projekt, to senzácia! Toto si rozhodne môže hovoriť režisér Ján Ďurovčík, ktorý má na svojom konte už nespočet úspešných predstavení, ktoré na Slovensku nemajú obdobu. Po medzinárodnej senzácii, ktorú v niekoľkých zahraničných krajinách spôsobila jeho Carmen, vytiahol opäť na turné bez debaty najúspešnejší muzikál na Slovensku. Je ním Na Skle maľované a toto sú jeho najväčšie hviezdy!

Nekontrolovateľné salvy smiechu, slzy v očiach a zimomriavky. To všetko mali možnosť zažiť diváci, ktorí sa zastavili na jednom z predstavení tohtoročného turné muzikálu Na skle maľované. Hoci všetci herci odohrali svoje roly bravúrne a  bez najmenšieho zaváhania, najväčší potlesk si vyslúžil herec Ján Slezák, ktorý sa opäť predstavil v hlavnej úlohe Jánošíka.

Na skle maľované - zostrih
A niet sa čo čudovať. Ešte pred mesiacom mal Ján zdravotné komplikácie, ktoré vedia zavariť aj bežnému človeku, nieto ešte profesionálnemu umelcovi. Slezák totiž skončil s výronom členka, ktorý celé turné ohrozil.  „Áno, mám problémy s nohou. Ešte by som podľa lekárov nemal robiť takéto aktivity, keďže v predstavení veľa tancujem a niekoľkokrát skáčem z výšky troch metrov. Skôr mi ale problém robili tie odrazy,“ povedal nám Janko, ktorý vo štvrtok v Nitre dokázal, prečo je divákmi i svojimi kolegami označovaný za absolútnu a nekompromisnú špičku medzi muzikálovými hercami na Slovensku. Navyše, svoju rolu odohral a odspieval s obrovským citom.

Ján Slezák dokázal, prečo sa mu na divadelných doskách herci len tak ľahko nevyrovnajú.
Zobraziť galériu (5)
Ján Slezák dokázal, prečo sa mu na divadelných doskách herci len tak ľahko nevyrovnajú.  (Zdroj: Archív Topky/ Tower Stage )

Ďurovčík spôsobil totálny masaker:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív Topky/ Tower Stage )

Zaujímalo nás, prečo nedovolil, aby bolo turné zrušené, keďže podľa lekárov by sa ešte hodnú chvíľu nemal namáhať a nieto robiť akrobatické tanečné kúsky hodné umelca z Broadwaya.

„Už je to lepšie, nechcel som rušiť predstavenie. Sú tam diváci, ktorí si zaň zaplatili a ďalších 20 hercov, ktorí by prišli o peniaze. Čiže prvé dva týždne turné som netancoval, len som žongloval s valaškou. Nohu som mal najprv modrú, skoro 2-krát takú veľkú. Veľmi mi ale pomohla kryo terapia. Dokonca boli veľmi milí a ochotní, za čo im naozaj ďakujem. A keďže sa už vďaka nim cítim lepšie a tá noha trochu povolila, išiel som do toho. Skôr mi robilo problém to, že som bol nachcípaný, no som veľmi rád, že si to nikto nevšimol,“ prezradil nám Slezák, ktorý predstavenie odohral bez najmenšieho zaváhania a dokázal, že je prvotriednym profesionálom a len ťažko by na Slovensku našiel konkurenciu.

Barbora Hlinková predviedla, že je rovnako dobrá speváčka ako herečka.
Zobraziť galériu (5)
Barbora Hlinková predviedla, že je rovnako dobrá speváčka ako herečka.  (Zdroj: Archív Topky/ Tower Stage )

O niekoľko výnimočných momentov sa rozhodne postarala aj Barbora Hlinková, ktorá je partnerkou Jána Ďurovčíka. Tá si totiž zahrala hlavnú ženskú úlohu Jánošíkovej lásky Aničky. Ak by si však niekto pomyslel, že ju tam režisér dosadil kvôli osobnému vzťahu, je na omyle. Herečka totiž úlohu získala ešte v čase, keď tvoril pár s Nelou Pociskovou.

A niet sa čomu čudovať. Brunetke rola slovenskej devy sadla ako uliata a keď otvorila ústa a začala spievať, množstvo divákov zostalo zaskočených. Hoci je známe, že ju herectvo živí, zrejme len málokto počul túto dievčinu spievať. Barbora bez námahy perfektne odspievala niekoľko náročných partov, za ktoré si vyslúžila neutíchajúci potlesk. 

Ivan Tuli Vojtek sa divákom postaral o niekoľko záchvatov smiechu.
Zobraziť galériu (5)
Ivan Tuli Vojtek sa divákom postaral o niekoľko záchvatov smiechu.  (Zdroj: Archív Topky/ Tower Stage )

Ten nakoniec zožalo celé herecké obsadenie. Aj vďaka Zuzane Tlučkovej, Ivanovi Vojtekovi, Martinovi Hudecovi, Pavlovi Topoľskému, tanečnej company a mnohým ďalším Ďurovčík dokázal, prečo patrí medzi špičkových profesionálov a že jeho vysoké nároky majú svoje opodstatnenie. A diváci ho patrične odmenili. Celé fenomenálne osadenstvo si odniestlo neutíchajúce standing ovation a sama o sebe hovorí aj do jedného miesta vypredaná hala. 

Viac o téme: Ján ĎurovčíkBarbora HlinkováJán Slezák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu