Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Posledná rozlúčka s legendárnou Zdenou Gruberovou: Kráľovičová to neustála!

Herečka Mária Kráľovičová rozlúčku s dlhoročnou kolegyňou Zdenou Gruberovou niesla veľmi ťažko. Zobraziť galériu (27)
Herečka Mária Kráľovičová rozlúčku s dlhoročnou kolegyňou Zdenou Gruberovou niesla veľmi ťažko. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Česť jej pamiatke! Slovensko pred dvomi týždňami zasiahla správa o smrti významnej herečky Zdeny Gruberovej (†83). Posledná rozlúčka s umelkyňou sa konala v pondelok predpoludním v historickej budove Slovenského národného divadla. A ťažko ju znášala nielen blízka rodina, ale aj dlhoroční kolegovia... Najmä Mária Kráľovičová (89) - tá lúčenie s kamarátkou neustála.

Pred dvomi týždňami tento svet navždy opustila významná slovenská herečka a dlhoročná členka Slovenského národného divadla Zdena Gruberová. 


Smutná správa pre umeleckú obec: Svet navždy opustila známa slovenská herečka (†83)! 


V pondelok o 11-tej predpoludním sa v historickej budove Slovenského národného divadla konala posledná rozlúčka s umelkyňou. Zbohom jej okrem rodiny a blízkych prišli dať aj bývalí kolegovia. A mnohí z nich lúčenie s ňou znášali naozaj ťažko. 

Najmä Mária Kráľovičová mala počas ceremónie menšie problémy. Spolu s ďalšími hercami stála pri truhle na čestnej stráži a keď sa po niekoľkých minútach mala vystriedať s ďalšími, emocionálne to neustála. Musel ju podoprieť Martin Huba a odprevadiť na stoličku, ktorú mala už v pozadí pripravenú. Ďalšie minúty rozlúčky už herečka sledovala posediačky a po celý čas ju za ruku držala Táňa Pauhofová. 

V divadle si na Zdenu Gruberovú zaspomínali viacerí známi herci. Medzi nimi aj František Kovár: „Zdenka, mal som ťa veľmi rád a veľmi som si ťa vážil ako herečku a ako človeka. Sú hviezdy, ktoré žiaria na nebi a na zemi. Tá tvoja svojou výnimočnosťou dlhé roky žiarila na zemi a viem a verím, že bude na nás žiariť aj z hereckého neba. Drahá Zdenka, ďakujem ti v mene nás všetkých za všetko. Česť tvojej pamiatke.“

Video: Zábery z poslednej rozlúčky s pani herečkou Zdenou Gruberovou. 

Posledná rozlúčka so Zdenou Gruberovou

Viac o téme: Zdena GruberováMária Kráľovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu