Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Czoborovej vážne zdravotné problémy: Strach z ochrnutia... Operácia!

Zora Czoborová si musela nechať zoperovať ruku. Zobraziť galériu (5)
Zora Czoborová si musela nechať zoperovať ruku. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Chvíle plné bolesti a strachu! Zora Czoborová (49) je našou najznámejšou fitnesskou. Športu sa venuje už viac ako 20 rokov a počas kariéry sa jej nevyhli ani nehody a zranenia. No ako sa nám podarilo zistiť, jedno staré sa jej vekom poriadne zhoršilo... Až tak, že jej hrozilo ochrnutie. Musela si preto nedávno ľahnúť pod nôž!

Známa slovenská fitnesska Zora Czoborová má za sebou poriadne bolestivé obdobie. Dlhé roky ju totiž trápilo staré zranenie, ktoré sa čas od času ozvalo... Chvíľkové tŕpnutia a nepríjemné pocity sa však rokmi zhoršili natoľko, že jej hrozilo až ochrnutie. Brunetka preto musela nedávno absolvovať operáciu. 

Prezradila to obviazaná ruka, s ktorou sa známa Slovenka objavila pred pár dňami v spoločnosti.„Dala som si plánovane operovať karpálny nerv. V 18-tich som mala ťažký úraz. Padala som na hlavu a inštinktívne som dala pod seba ruku, aby som sa chránila. Bola z toho 4-násobná fraktúra a zle sa mi to zrástlo,“ prezradila pre Topky.sk Czoborová. 

To sa však podpísalo pod problémy, ktoré ju sprevádzali niekoľko rokov. „Mala som obmedzenú hybnosť ruky, o čom nikto nevie. Vekom sa to zhoršovalo a už som nemohla držať ani 30 sekúnd telefón, nemohla som šoférovať, lebo som si potom necítila prsty, v noci som nemohla spať, lebo som sa každých 20 minút budila na stŕpnutú ruku, až po rameno som ju mala ako v ohni a akoby mi ju žrali mravce, to boli hrozné bolesti,“ prekvapuje svojimi slovami Zora. 

Po operácii sa jej však konečne vrátila citlivosť do prstov, nemôže však mesiac cvičiť. „Ľudia, ktorí majú takéto problémy, by to nemali podceňovať. Hrozilo mi až ochrnutie a v niektorých prípadoch je to aj nezvratné. Je to veľmi časté, dávajte si všetci pozor a nepodceňujte príznaky,“ odkázala všetkým Czoborová. 

Viac o téme: Zora Czoborová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu