Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zadržaný boháč Rehák: Figuruje na mafiánskych zoznamoch... A z rodiny tam nie je sám!

Martin rehák Zobraziť galériu (4)
Martin rehák

BRATISLAVA - To snáď nie je ani pravda?! Tento týždeň prebehli na západnom Slovensku obrovské policajné razie. Ako sme vás už na topkách informovali kukláči zadržali niekoľko desiatok podozrivých. Medzi nimi aj syna známeho veľkopodnikateľa Ladislava Reháka (63), právnika Martina Reháka (36), ktorý žije so známou celebritnou fotografkou Petrou Ficovou. Zaujímavosťou okrem toho je, že Martin figuruje už niekoľko rokov aj na tzv. mafiánskych zoznamoch v zločineckej skupine Piťovci a z rodiny tam nie je sám.

Z podnikateľov mafiáni?! Národná kriminálna agentúra sa počas tohto týždňa poriadne činila. Ako sme vás už na topkách informovali, polícia vykonala množstvo domových prehliadok, pričom zadržali 23 osôb. Medzi nimi aj syna známeho veľkopodnikateľa Ladislava Reháka, známeho právnika Martina. Toho v utorok vzali do väzby predbežného zadržania.

V tomto prípade je 28 obvinených - 17 sú obvinení z členstva v zločineckej skupine, jeden z vraždy a ostatní z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, pre krivé svedectvo, krivú výpoveď, krivú prísahu a drogy. Jeden je stíhaný na úteku a štyria obvinení sú už vo výkone trestu. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody do 15 rokov, v prípade vraždy až výnimočný trest.

Ako sme sa však dozvedeli, v piatok podvečer mnohých zadržaných sudca zo zadržiavacej väzby prepustil na slobodu a medzi nimi aj veľkopodnikateľovho syna Martina Reháka.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu pracovisko Banská Bystrica rozhodol o vzatí do väzby štyroch obvinených. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti. Sudca ďalej rozhodol o prepustení 10 zadržaných osôb na slobodu. Prokurátor, ako aj štyria obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR,“ informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Zaujímavosťou však je, že Martin Rehák dokonca figuruje na tzv. mafiánskych zoznamoch, ktoré sa na verejnosti objavili v roku 2005. A to dokonca na poprednej 13-tej priečke. Aby toho nebolo málo, nie je jediným Rehákom, ktorý sa nachádza na zozname záujmových osôb zločineckej skupiny Piťovcov. Aj meno jeho staršieho brata Juraja sa tu nachádza, a to na 23. mieste. Ako sa na prvý pohľad zdá, synovia známych manželov Rehákovcov, predovšetkým nedávno zadržiavaný Martin, majú zrejme poriadne za ušami, aj keď sudca to zrejme nateraz vidí inak. A ani polícia pravosť zoznamov nikdy oficiálne nepotvrdila. 

Viac o téme: Martin Rehák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu