Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pikantné tajomstvo zo Slunce, seno: Vďaka sexu v legendárnej komédii!

Kateřina Lojdová, ktorá v trilógii Slunce, seno... stvárnila pani inžinierku, sa k svojej úlohe dostala pomerne netradične. Zobraziť galériu (4)
Kateřina Lojdová, ktorá v trilógii Slunce, seno... stvárnila pani inžinierku, sa k svojej úlohe dostala pomerne netradične. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Takto to je! Na celom Slovensku a Česku nie je azda nikto, kto by nepoznal legendárne komédie Slunce, seno... Úvodnú časť ste si mohli pozrieť včera večer na obrazovkách Markízy. V trilógii režiséra Zdeňka Trošku (62) si zahrala aj česká herečka Kateřina Lojdová (54). Diváci si ju pamätajú ako pani inžinierku Gábinu Tejfarovú, ktorá takmer skazila vzťah Venca a Blaženy. Ako po rokoch vysvitlo, k úlohe vo filme sa nedostala bežnou cestou. Jej obsadenie má totiž poriadne pikantné pozadie.

Podobne ako minulý rok, aj toto leto prináša televízia Markíza na obrazovky trilógiu Zdeňka Trošku Slunce, seno... Diváci si v piatok večer mohli vychutnať úplne prvý diel. V druhej a tretej časti sa už okrem hlavných hrdinov objavila aj herečka Kateřina Lojdová, ktorú si diváci pamätajú ako inžinierku Gábinu Tejfarovú.

Málokto však vie, ako sa sympatická plavovláska k tejto úlohe dostala. Český portál Blesk.cz v týchto dňoch odhalil pikantné pozadie jej účinkovania v legendárnej komédii. Ako sa ukázalo, jej mama Ludmila bola v období nakrúcania milenkou autora scenára Petra Markova. Do Troškoveho filmu sa tak dostala len vďaka nemu. A herečka sa tým ani netají. 

„Keď prišla ponuka na moje angažmán do Slunce, seno a pár facek, tak som samozrejme prvý diel poznala, a to z prostého dôvodu: Spoluautor scenára Petr Markov vtedy žil s mojou matkou!“ smeje sa dnes Kateřina. 

Úloha inžinierky Gábiny, ktorá sa zaplietla do vzťahu Venca a Blaženy, tak bola vymyslená doslova jej na mieru. „Vtedy ma Zdeněk Troška poznal, z čoho vyplynulo, že mi do druhého dielu vymyslel úlohu. Aspoň tak mi to bolo povedané, že to bolo vymyslené priamo pre mňa. Ja som pri tom nebola, takže neviem, či je to pravda. Ale dostala som to k narodeninám,“ priznala herečka, ktorá však reči o protekcii rázne odmieta. V tom období vraj už mala dosť hereckých skúseností, no zároveň priznáva, že do filmu sa dostala jedine vďaka svojmu „nevlastnému otcovi“.

Kateřina Lojdová pre český Blesk prezradila, že do legendárnej trilógie Slunce, seno... sa dostala vďaka tomu, že jej mama žila s jedným zo scenáristov.
Zobraziť galériu (4)
Kateřina Lojdová pre český Blesk prezradila, že do legendárnej trilógie Slunce, seno... sa dostala vďaka tomu, že jej mama žila s jedným zo scenáristov.  (Zdroj: Blesk.cz)

Prečítajte si tiež: 

Viac o téme: Seno...Slune
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu