Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Herci nezabudnuteľnej trilógie Slunce, seno, ... : Pozrite, ako sa zmenili!

Jedna z nezabudnuteľných tvárí legendárnej komédie Slunce, seno,... Zobraziť galériu (10)
Jedna z nezabudnuteľných tvárí legendárnej komédie Slunce, seno,... (Zdroj: nova.cz)

PRAHA - Niektorých by ste nespoznali! Bláznivú trilógiu od režiséra Zdeňka Trošku pozná snáď každý nadšenec dobrého humoru nielen v Česku, ale i na Slovensku. Veď „hoštická“ klasika sa divákom na televíznych obrazovkách pripomína rok čo rok. Mnohí fanúšikovia tejto kultovej komédie si určite pamätajú aj nezabudnuteľné hlášky a komické scény, ktoré sa vo vtipnom formáte objavili. To, ako sa podpísal zub času na protagonistoch a ako vyzerajú dnes, by už ale zrejme také jednoduché uhádnuť nebolo. Od natáčania jedného z najobľúbenejších filmov vôbec totiž ubehlo neuveriteľných 32 rokov.

Venca Konopník

Fešáka Vencu Konopníka stvárnil neherec Broněk Černý, ktorý sa k hlavnej úlohe dostal úplnou náhodou. Popularitu a svetlá reflektorov si však dlho neužíval.
Zobraziť galériu (10)
Fešáka Vencu Konopníka stvárnil neherec Broněk Černý, ktorý sa k hlavnej úlohe dostal úplnou náhodou. Popularitu a svetlá reflektorov si však dlho neužíval.  (Zdroj: nova.cz)

Takto vyzerá jedna z najvýraznejších postáv dnes. Broněk Černý sa ostrihal, nechal si narásť fúzy, viditeľne pribral a živí sa ako kamionista. Postavu legendárneho Venca by ste v ňom hľadali márne.
Zobraziť galériu (10)
Takto vyzerá jedna z najvýraznejších postáv dnes. Broněk Černý sa ostrihal, nechal si narásť fúzy, viditeľne pribral a živí sa ako kamionista. Postavu legendárneho Venca by ste v ňom hľadali márne.  (Zdroj: nova.cz)

Blažena Škopková

Žiarlivú blondínku Blaženu Škopkovú si zahrala Veronika Kánská. Krehká kráska patrí tiež do kategórie nehercov, ktorých preslávila bláznivá trilógia. Zaujímavosťou je, že v prvom dieli s dodatkom ...jahody mala iba 17 rokov.
Zobraziť galériu (10)
Žiarlivú blondínku Blaženu Škopkovú si zahrala Veronika Kánská. Krehká kráska patrí tiež do kategórie nehercov, ktorých preslávila bláznivá trilógia. Zaujímavosťou je, že v prvom dieli s dodatkom ...jahody mala iba 17 rokov.  (Zdroj: nova.cz)

Takto vyzerá Veronika Kánská dnes. Pri pohľade na sympatickú Češku by len málokto povedal, že od natáčania prvej časti ubehlo už dlhých 32 rokov.  Veronika rovnako ako jej herecký partner Broněk Černý alias Venca zavesila herectvo na klinec a v súčasnej dobe pracuje ako knihovníčka.
Zobraziť galériu (10)
Takto vyzerá Veronika Kánská dnes. Pri pohľade na sympatickú Češku by len málokto povedal, že od natáčania prvej časti ubehlo už dlhých 32 rokov. Veronika rovnako ako jej herecký partner Broněk Černý alias Venca zavesila herectvo na klinec a v súčasnej dobe pracuje ako knihovníčka.  (Zdroj: nova.cz)

Miluna

Zvodnú potvoru Milunu si v kultovom počine zahrala Petra Pyšová. Tú si mnohí fanúšikovia pamätajú ako intrigánsku a závistlivú sokyňu v láske postavy Blaženy Škopkovej.
Zobraziť galériu (10)
Zvodnú potvoru Milunu si v kultovom počine zahrala Petra Pyšová. Tú si mnohí fanúšikovia pamätajú ako intrigánsku a závistlivú sokyňu v láske postavy Blaženy Škopkovej.  (Zdroj: nova.cz)

Petra Pyšová sa po skončení nezabudnuteľnej českej klasiky viac k herectvu nevrátila. Zaujala ju totiž mediálna sféra a momentálne pracuje ako novinárka.
Zobraziť galériu (10)
Petra Pyšová sa po skončení nezabudnuteľnej českej klasiky viac k herectvu nevrátila. Zaujala ju totiž mediálna sféra a momentálne pracuje ako novinárka.  (Zdroj: nova.cz)

Jirka Škopek

Nezbedného chlapca z Hoštíc Jirka Škopeka stvárnil Martin Šotola. Malý chlapec si vo filme zahral mnohé nezabudnuteľné vtipné scény, ktoré si diváci dodnes pamätajú.
Zobraziť galériu (10)
Nezbedného chlapca z Hoštíc Jirka Škopeka stvárnil Martin Šotola. Malý chlapec si vo filme zahral mnohé nezabudnuteľné vtipné scény, ktoré si diváci dodnes pamätajú.  (Zdroj: nova.cz)

Martin Šotola od ukončenia záverečnej časti poriadne vyrástol. Svoje herecké nadanie uplatnil aj v Arabele a v seriáli Nemocnica na okraji mesta. Dnes sa živí ako muzikant v trashmetalovej skupine.
Zobraziť galériu (10)
Martin Šotola od ukončenia záverečnej časti poriadne vyrástol. Svoje herecké nadanie uplatnil aj v Arabele a v seriáli Nemocnica na okraji mesta. Dnes sa živí ako muzikant v trashmetalovej skupine.  (Zdroj: nova.cz)

Šimon Plánička

Zvláštny mladík s revolučným nápadom, ktorý mal zvýšiť dojivosť kráv. S takýmto čudným, no o to viac vtipným nápadom prišiel do Hoštíc Šimon Plánička, ktorého si zahral Pavel Kikinčuk.
Zobraziť galériu (10)
Zvláštny mladík s revolučným nápadom, ktorý mal zvýšiť dojivosť kráv. S takýmto čudným, no o to viac vtipným nápadom prišiel do Hoštíc Šimon Plánička, ktorého si zahral Pavel Kikinčuk.  (Zdroj: nova.cz)

Pavel Kikinčuk ako jediný spomedzi spomínaných hereckých kolegov ostal verný svojmu remeslu a herectvu sa venuje dodnes. Výzor českého herca sa ale za posledné desaťročia poriadne zmenil. Jeho tvár už samozrejme zdobia vrásky, rednúce vlasy a okuliare.
Zobraziť galériu (10)
Pavel Kikinčuk ako jediný spomedzi spomínaných hereckých kolegov ostal verný svojmu remeslu a herectvu sa venuje dodnes. Výzor českého herca sa ale za posledné desaťročia poriadne zmenil. Jeho tvár už samozrejme zdobia vrásky, rednúce vlasy a okuliare.  (Zdroj: nova.cz)

 

Viac o téme: Seno...Slunce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu