Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Energická Magda Paveleková zomrela: Rok a pol po manželovej smrti!

Magda Paveleková v pondelok ráno zomrela. Zobraziť galériu (4)
Magda Paveleková v pondelok ráno zomrela. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Už nie je medzi nami! Magda Paveleková (†84) bola dobre známa ako komediálna herečka. Vždy pôsobila, že má nevyčerpateľný zdroj energie. V posledných rokoch ju však trápili zdravotné problémy a jej elán sa pomaly vytrácal. Minulý rok v januári navyše prišla o manžela, bez ktorého si už život nevedela predstaviť. Na večnosť odišla rok a pol po ňom.

Ďalšia smutná správa! Medzi hercami sa hovorí, že smrť si ich vždy berie po troch. Po tom, čo nedávno tento svet opustili Ladislav Chudík a Ivan Palúch, skonala aj Magda Paveleková. 

Herečka už dlhší čas bojovala so zdravotnými problémami. „Tá osmička v úvode môjho veku sa mi nepáči. Cítim, že sa to blíži,” povedala nám umelkyňa začiatkom roka 2013. O rok neskôr dostala od osudu poriadnu ranu – zomrel jej manžel, ktorý sa o ňu celý život obetavo staral. 

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk dnes nadránom bola do domu Magdy Pavelekovej vyslaná záchranná služba. Podľa našich zistení niekto z rodiny volal sanitku o 4.15. Známu herečku sa zdravotníkom už oživiť nepodarilo. „Áno, bohužiaľ, je to pravda,” potvrdila pre topky smrť známej umelkyne Izabela Pažítková zo Slovenského národného divadla.

Rodina už zverejnila aj parte. „Nezomrela som, lebo viem, že budem žiť stále v srdciach tých, ktorí ma milovali,” uviedli naň pozostalí v herečkinom mene.

Magda Paveleková sa narodila 7. júna 1931 v Leviciach. Účinkovala v divadlách v Bratislave i Nitre a zahrala si vo filmoch ako Sladké hry minulého leta (1969), Statky-zmätky (1973), Pacho, hybský zbojník (1975), A pobežím až na kraj sveta (1979), Toto leto doma (1980), Začiatok sezóny (1987), Keď báčik z Chochoľova umrie (1990) či ...kone na betóne (1995). Dabovala tiež maďarský seriál Miazgovci (1969 - 2005) a napísala knihu Spomienky starej herečky - Moje úvahy, radosti a žiale (2001). 

VIDEO: Magda Paveleková v muzikáli Mníšky

Paveleková Mníšky

VIDEO: Magda Paveleková v komediálnej scénke


Viac o téme: Magda Paveleková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu