Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rozlúčka s mŕtvym Ťapákom: Uplakaný syn, známa herečka v šiltovke!

Posledná rozlúčka s režisérom Martinom Ťapákom: Uplakaný syn Marek Ťapák a herečka Mária Kráľovičová v šiltovke. Zobraziť galériu (22)
Posledná rozlúčka s režisérom Martinom Ťapákom: Uplakaný syn Marek Ťapák a herečka Mária Kráľovičová v šiltovke.

BRATISLAVA – Dali mu posledné zbohom! V nedeľu 1. februára tento svet navždy opustil Martin Ťapák (†88). Posledná rozlúčka s režisérskou legendou sa konala v piatok v historickej budove SND. Tieto chvíle boli mimoriadne ťažké najmä pre umelcovho syna, známeho herca Mareka Ťapáka (54), ktorý neskrýval smútok ani slzy. Medzi smútiacimi si však pozornosť vyslúžila aj jeho kolegyňa Mária Kráľovičová (87). Na pietny akt totiž prišla v šiltovke posiatej lesklými kamienkami.

Odišla legenda! Pred pár dňami prišiel slovenský umelecký svet o herca, tanečníka, choreografa, divadelného a filmového režiséra Martina Ťapáka. Rodina a kolegovia sa a ním rozlúčili v piatok v historickej budove Slovenského národného divadla.

Na rozlúčkovom obrade bolo približne 150 ľudí a medzi nimi aj známe tváre, napríklad Štefan Skrúcaný, Róbert Halák, či Karol Čálik. Keďže zosnulý umelec v mladosti spolupracoval so SĽUK-om a Lúčnicou, na poslednú cestu ho vyprevádzali aj folklórni speváci a muzikanti. Počas hudobného sprievodu sa premietali režisérove fotografie z mladosti a nechýbala ani časť z jeho asi najznámejšieho filmu Pacho, hybský zbojník. Ukážka zo záveru snímky končila čiernou obrazovkou s nápisom KONIEC.

Záver rozlúčky patril poďakovaniu za prínos do slovenskej kultúry a prítomní venovali Martinovi Ťapákovi posledný potlesk v stoji. Následne sa zatiahla opona ako symbol konca jeho života. Smútiaci dav potom opustil divadlo kráčajúc za truhlou. 

V tesnom závese za rakvou šiel známy syn režisérskej legendy, herec Marek Ťapák, ktorý svoju bolesť a slzy neskrýval ani na verejnosti. Emócie neudržal najmä po tom, čo sa za truhlou zavreli dvere pohrebného auta. 

V dave sa nedala prehliadnuť ani Marína Kráľovičová, ktorá si aj vo vysokom veku udržiava mladistvý imidž. Dokázala to vzorovanými pančuchami a šiltovkou s kamienkami. Pre dámu by sa však na takúto príležitosť hodil skôr dôstojnejší klobúčik. 

Martin Ťapák

Medzi najznámejšie filmy zosnulého režiséra patria Pacho, hybský zbojník, Plavčík a Vratko či Popolvár, najväčší na svete. Počas života mu udelili titul zaslúžilého umelca, národného umelca, ako aj Kríž prezidenta Slovenskej republiky II. stupňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu