Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Česku hrozí chrípková epidémia, chorobe podľahli už štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – O prudkom zvýšení počtu chrípkových ochorení v Českej republike informovali tamojší hygienici, podľa ktorých sa v ostatných 14 dňoch zvýšil počet pacientov s touto diagnózou o takmer štvrtinu.

Chrípka si v ČR vyžiadala už štyri životy, 23 ďalších pacientov bolo v ohrození života. Napriek tomu, že najneskôr na budúci týždeň očakávajú hygienici už plošnú epidémiu ochorenia v krajine, neodporúčajú už očkovanie s výnimkou osôb z ohrozených skupín populácie (skôr narodení, deti, chronicky chorí a chorí so srdcovými ťažkosťami), vyplýva z dnešných informácií internetového serveru iDNES.cz s odvolaním sa na zástupkyňu hlavného hygienika Jarmilu Rážovú.

Podľa jej slov registrovali k 30. januáru v ČR zvýšenie počtu akútnych respiračných infekčných ochorení v porovnaní so štvrtým kalendárnym týždňom roka (19.-25. januára 2015) o asi 23 percent. Chorobnosť tak dosiahla výšku 1850 prípadov/100.000 obyvateľov. "Ide o rozvíjajúcu sa epidémiu, očakávame, že v tomto alebo budúcnom týždni dosiahne počet chorých" parametre plošnej epidémie, poznamenala hygienička a dodala, že súčasná epidémia chrípky nemá mimoriadne aspekty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu