Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obeť nehody prominentnej lekárky Pallovej: Opäť zvádza boj o život!

Obeť nehody, ktorú spôsobila Alena Pallová, čaká náročná operácia. Zobraziť galériu (4)
Obeť nehody, ktorú spôsobila Alena Pallová, čaká náročná operácia.

BRATISLAVA - Čakajú ju ďalšie náročné chvíle! Doktorka Alena Pallová (35) na Štedrý deň spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej sa veľmi vážne zranila vodička druhého auta. Ako sme v súvislosti s jej stavom informovali minulý týždeň, odpojili ju od podporných prístrojov a stabilizovali. Bohužiaľ to neznamená, že mladá žena (39) svoj boj už vyhrala. Naďalej je na tom zle a musí sa podrobiť komplikovanej operácii.

Dermatologička Alena Pallová počas Vianoc nerešpektovala dopravné predpisy a narazila vo vysokej rýchlosti do iného vozidla. Kamarátka mnohých prominentov vyviazla z nehody s ľahšími zraneniami, no vodička druhého auta bola hospitalizovaná vo vážnom stave. Panovali dokonca obavy, či prežije. 

Zdá sa však, že 39-ročná žena je skutočná bojovníčka. Po dvoch týždňoch ju totiž už lekári mohli odpojiť od prístrojov. Dokonca začala komunikovať s okolím. Jej boj o život ale ešte nie je celkom vyhratý. „Žena je stabilizovaná, pri vedomí, jej stav je ale naďalej vážny. V najbližších dňoch ju čaká neurochirurgická operácia,” povedala nám hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská. 

Povahu zákroku nekonkretizovala, ale podľa všetkého budú lekári odstraňovať následky poranení mozgu alebo chrbtice. A ako každý vie, takéto úkony patria k tým najnáročnejším. Každá operácia má svoje riziká, ktoré začínajú už pri podávaní utišujúcich prostriedkov a následnej anestézii. Len tá samotná môže viesť k poškodeniu pacienta až k úmrtiu.

O to viac netreba podceňovať zákroky v oblasti mozgu či miechy. „Napriek zodpovednej príprave a prístupu počas operácie môže dôjsť k zhoršeniu stavu pacienta, zhoršeniu hybnosti na končatinách – ochrnutiu, zhoršeniu rečových funkcií, k poruchám citlivosti, poruchám vyprázdňovania moču a stolice a pod.,” informuje pacientov na svojich stránkach napríklad klinika v Nových Zámkoch. Pozitívnou správou je, že lekárske tímy takéto operačné úkony zvyčajne navrhujú len v tom prípade, kedy sa dá reálne očakávať zlepšenie stavu pacienta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu