Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ples v opere 2015: Policajti, obrovské ploty, zatarasené námestie a opatrenia proti demonštrantom!

Pred historickou budovou SND boli vysoké ploty. Okolie  strážili policajti. Zobraziť galériu (18)
Pred historickou budovou SND boli vysoké ploty. Okolie strážili policajti.

BRATISLAVA - Už to začalo! Sobotný večer patrí v hlavnom meste najmä tej najprestížnejšej udalosti celého roka - Plesu v opere. Uplynulé roky však príchod hostí na podujatie rušili protestujúci ľudia. Organizátori preto teraz nenechali nič na náhodu. Uzavreli poriadny kus námestia a povolali do pohotovosti aj policajtov. Okolie historickej budovy SND lemuje obrovský plot, cez ktorý nakúkajú zvedaví okoloidúci.

Galéria: Ples v opere 2015: Sklovskej šaty pekvapením, Danglovej vlastný výtvor a Skoncová ako Kim Kardashian!
Ples v opere patrí k tým najsledovanejším spoločenským podujatiam. V posledným ročníkoch však prilákal aj množstvo demonštrantov, ktorí na hostí vulgárne pokrikovali. To sa organizátorom samozrejme nepáčilo, preto tento raz urobili ešte vážnejšie opatrenia. 

Skôr, než sa začali pred historickou budovou národného divadla schádzať prví hostia, bolo vidieť množstvo policajných uniforiem. Muži zákona boli v pohotovosti, aby prestížnu udalosť nikto nenarušil. Navyše, uzavretá je oveľa väčšia časť námestia, ako tomu bývalo v minulosti. Zábradlie oddeľujúce oblasť červeného koberca siaha až po klzisko, električkovú trať a reštauráciu rýchleho občerstvenia. Nikto sa tak nedostal do blízkosti prominentných hostí. Ani tí, ktorí si v mieri chceli iba poobzerať róby známych dám. 

Pozvané páry začali prichádzať okolo 19-tej hodiny. Nechýbali stálice ako podnikateľ Boris Kollár s partnerkou Andreou Heringhovou, speváčka Sisa Lelkes Sklovská s manželom Jurajom, moderátorka Iveta Malachovská s mužom Martinom, riaditeľ RTVS Václav Mika s manželkou Andreou či šéf Markízy Matthias Settele. Vo vnútri na hostí čakala bohatá kvetinová výzdoba. Jej dominantou je ranunculus, ktorý pripomína pivonku. Aranžéri však použili aj množstvo ruží. Voňavá nádhera k nám pricestovala z Talianska, Kene, Ekvádoru či Holandska. 

Návštevníkov ako moderátorka plesu privítala herečka Monika Hilmerová. Úderom na gong ho slávnostne otvoril po prvý raz v histórii muž, spevák Rick Astley. „Je úžasné, keď svojou prácou a koníčkom zároveň môžete aj pomáhať. Preto je mi cťou vystúpiť na podujatí, ktoré má okrem dlhoročnej kultúrnej tradície aj silný dobročinný účel,“ vyjadril sa známy Angličan.

Novinkou 15-teho ročníka je aj zmena na poste režiséra. Jána Ďurovčíka vystriedala žena Jana Burkiewitz. Celé podujatie ladila do barokového štýlu. Okrem iného sa rozhodla, že Rick Astley bude jediným zahraničným hudobníkom. Zvyšok zábavy obstarajú domáci interpreti, napríklad Miro Žbirka, Mirka Partlová, Anita Soul či Svetlana Rymarenko z Fragile. 


Viac informácií o podujatí:

Ples v opere 2015: Sklovskej šaty pekvapením, Danglovej vlastný výtvor a Skoncová ako Kim Kardashian!

Toto na Plese v opere 2015 nevyšlo: Drobovej trapas na červenom koberci, Heringhovej výstredný gýč!

Galéria: Toto na Plese v opere 2015 nevyšlo: Drobovej trapas na červenom koberci, Heringhovej výstredný gýč!

Nenechajte počas plesovej sezóny nič na náhodu. Ako sa správať na noblesnom podujatí? Poradí Veľká kniha etikety>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu