Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najhoršie obavy Popelky Šafránkovej sa naplnili: Zdrvujúca diagnóza od lekárov!

Libuše Šafránková prežíva najťažšie chvíle svojho života. Zobraziť galériu (6)
Libuše Šafránková prežíva najťažšie chvíle svojho života. (Zdroj: profimedia.cz)

PRAHA - Ťažký osud! Obľúbenú českú herečku Libušu Šafránkovú (61), ktorú si diváci zamilovali vďaka rozprávke Tři oříšky pro Popelku, čakajú zrejme tie najhoršie Vianoce v živote. Pred časom jej totiž lekári našli nádor na pľúcach, kvôli ktorému musela podstúpiť operáciu. A jej najhoršie obavy sa, bohužiaľ, naplnili - doktori potvrdili, že legendárna Popoluška má rakovinu.

Pred dvoma týždňami sme vás na Topkách informovali o zdravotných komplikáciách legendárnej herečky Libuše Šafránkovej. Lekári jej objavili na pľúcach nádor, kvôli ktorému musela podstúpiť náročnú operáciu. Vtedy sa hovorilo o tom, že nejde o vážny rakovinotvorný typ. Najnovšie informácie však tvrdia opak - obavy obľúbenej českej Popelky sa naplnili, má rakovinu.

Ako tvrdí český denník Blesk, zhubný nádor mali lekári objaviť na hornom laloku pravého pľúca. „Karcinóm našťastie horný lalok nepresahoval a lekári radšej pacientke odobrali lalok celý,“ povedal zdroj z pražskej Fakultnej nemocnice Motol, kde Šafránkovej odobrali asi pätinu orgánu. Zákrok trval takmer 3 hodiny a skomplikovali ho problémy, ktoré nastali 2 dni po operácii.

V týchto chvíľach sa vraj rozhoduje o ďalšej liečbe legendárnej herečky. „Teraz záleží na onkológovi, ako rozhodne. Pani Šafránkovú budú buď pravidelne pozorovať alebo sa pristúpi k ožarovaniu alebo k chemoterapii. Teraz je ale najdôležitejšie, aby sa po ťažkom zákroku dala dokopy,“ prezradil ďalej zdroj.

Umelkyňa je už z nemocnice doma, no ako tvrdia lekári, rekonvalescencia po takejto vážnej operácii je beh na dlhú trať. Šafránková musí rehabilitovať, učiť sa správne dýchať a už navždy obmedziť námahu a pohyb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu