Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauza, aká tu ešte nebola: Poznáme verdikt policajného vyšetrovania Kormúthovej!

Kristína Kormúthová už pozná verdikt polície. Zobraziť galériu (5)
Kristína Kormúthová už pozná verdikt polície.

BRATISLAVA - Prípad ukončený! V máji tohto roka sa Kristína Kormúthová (28) stala obeťou zlodeja. Svoje pocity si nešťastným spôsobom ventilovala na sociálnej sieti. Následne bola za údajný rasizmus vyhodená z verejnoprávnej televízie. Jej facebookovým statusom sa nakoniec zaoberala aj polícia. Dnes je už vyšetrovanie ukončené. Topky.sk poznajú jeho výsledok a aj pocity exmoderátorky.

Moderátorka RTVS Kristína Kormúthová v máji pod vplyvom negatívnych emócií napísala na sociálnu sieť poriadne expresívny status. Zlodeja, ktorý jej v nočných hodinách spôsobil okrem ujmy na majetku aj šok, verbálne nešetrila. Verejnoprávna televízia ju preto za slová s rasistickým podtónom potrestala vyhadzovom. 

Tento krok tmavovláskinho zamestnávateľa však vyvolal naozaj búrlivú diskusiu. Mnohí ľudia s ním nesúhlasili. Dokonca aj minister kultúry Marek Maďarič sa v parlamente vyjadril, že by zvolil miernejší trest. Napriek tomu musela Kormúthová strpieť aj policajné vyšetrovanie. 

Hoci nikto na moderátorku nepodal trestné oznámenie, generálny prokurátor vzal vec do vlastných rúk. „​Generálna prokuratúra SR začala konať ex offo. Krajská prokurátorka v Bratislave vydala ústny pokyn okresnej prokurátorke Bratislava IV., aby príslušný policajt konal a preveril, či  obsah výrokov publikovaných na sociálnej sieti je dôvodom na začatie trestného stíhania pre konkrétny trestný čin,” povedala v máji hovorkyňa Andrea Predajňová. 

Po necelých troch mesiacoch je už prípad prešetrený. Podľa našich zistení polícia vec uzavrela s tým, že Kormúthová sa v podstate ničoho nedopustila. Jej status nebol podľa vyšetrovateľov prejavom extrémizmu. „Som rada, že zvíťazil zdravý rozum,” zareagovala pre topky.sk na tento verdikt Kristína. „Už môžem konečne pokojne spávať. Teda, pokiaľ ma zas niekto zo spánku o pol piatej nevyruší a nebude si chcieť vziať niečo, čo nie je jeho a na čo si poctivou prácou nezarobil,” dodala moderátorka s horkosťou v hlase. 

Posledné mesiace boli pre tmavovlásku poriadne náročné a zanechali na nej stopy. „Verím, že najhoršie obdobie je už za mnou. Snažím sa začať odznova a s úsmevom na perách. Ten mi vyčarováva aj fakt, že ľudia stoja pri mne, nebočia odo mňa, nie sú pokryteckí. Nesmierne si cením, že sa za mňa postavili aj poslanci z parlamentu. Podporu mi vyjadrili aj mnohí známi a vplyvní ľudia. Niektorí samozrejme nie verejne, lebo sa báli odsúdenia od pokrytcov, ktorí majú pred svojím prahom oveľa viac špiny,” uzavrela tému Kormúthová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu