Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší škandál tváre RTVS: Moderátorka spravodajstva v kontroverznom videu!

Moderátorka verejnoprávnej RTVS Natália Žembová sa objavila v kontroverznom spote Aliancie za rodinu. Zobraziť galériu (5)
Moderátorka verejnoprávnej RTVS Natália Žembová sa objavila v kontroverznom spote Aliancie za rodinu. (Zdroj: RTVS/ youtube.com)

BRATISLAVA - S týmto nerátala! Reklamný spot Aliancie za rodinu, ktorý hovorí, že homosexuáli by nemali mať právo adopcie, odmietli vysielať všetky slovenské televízie. To však ešte v tej verejnoprávnej netušili, že práve ich moderátorka v tomto kontroverznom videu účinkuje. Natália Žembová (38) si v ňom strihla hneď hlavnú úlohu. A poriadne si tým zavarila. Kvôli tomuto prešľapu totiž môže skončiť ako Kristína Kormúthová (28), s ktorou telka v minulosti rozviazala spoluprácu.

S blížiacim sa februárovým referendom sa na internete objavil spot Aliancie za rodinu. Ten hovorí, že povoliť homosexuálom adopcie, nie je dobrý nápad. Video zachytáva malého chlapca s pestúnskou rodinou, po ktorého si príde adoptívny pár - dvaja muži. No dieťa sa pýta na mamu. Túto kontroverznú reklamu odmietli vysielať televízie Markíza, Jojka a RTVS. Paradoxné pritom je, že práve tvár tej verejnoprávnej v reklame účinkuje.

Ide o moderátorku Správ RTVS Natáliu Žembovú, ktorá je v súčasnosti na materskej dovolenke. Tmavovláska stvárnila spomínanú pestúnku. To však zrejme netušila, aký problém si tým vyrobí. Zákon o vysielaní a retransmisii totiž zakazuje tváram spravodajských relácií účinkovať v akejkoľvek reklame. A nieto ešte v takejto kontroverznej „Vo vysielaní programovej služby nesmú v reklame a ani v telenákupe účinkovať hlásatelia, moderátori a redaktori spravodajských a politicko-publicistických programov. A to ani v obraze, ani vo zvuku,“ uvádza sa v zákone. 

V tejto súvislosti sme oslovili aj samotnú RTVS. Stanica sa v týchto chvíľach prípadom už zaoberá. „O účinkovaní pani Žembovej v predmetnom spote nemala RTVS vedomosť. Aktuálne sa podrobne zaoberáme detailnou analýzou skutočností tohto prípadu. Akékoľvek závery by boli v tejto chvíli predčasné,“ povedala pre topky.sk manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou Dominika Šulková. 

Ako však Žembová povedala pre médiá, nie je si vedomá žiadnej svojej chyby. Účinkovaním v spote vraj vyjadrila iba svoj súkromný názor. Na argument tohto druhu však RTVS v prípade bývalej moderátorky Kristíny Kormúthovej nebrala ohľad. Keď v máji minulého roka zavesila na svoj súkromný profil na sociálnej sieti status s rasistickým podtónom, televízia ju bez milosti vyhodila. Nechajme sa prekvapiť, či podobný osud postihne aj Natáliu. 

VIDEO: Kontroverzný spot Aliancie za rodinu, v ktorom sa objavila aj Natália Žembová.

Zakázaný spot Aliancie za rodinu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu