Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kormúthová z RTVS dostala exemplárny trest za rasistický status!

Kristína Kormúthová dostala za nevhodný status na sociálnej sieti prísny trest. Zobraziť galériu (5)
Kristína Kormúthová dostala za nevhodný status na sociálnej sieti prísny trest.

BRATISLAVA - Nekompromisný verdikt! Moderátorka športového spravodajstva verejnoprávnej RTVS Kristína Kormúthová (28) už nesie následky za status s rasistickým motívom, ktorý minulý týždeň zverejnila na svojom profile na sociálnej sieti. Kompetentní z Mlynskej doliny sa tmavovlásku rozhodli exemplárne potrestať. Prvým krokom bolo jej okamžité stiahnutie z obrazu. K tomu sa dnes pridalo rozviazanie vzájomnej spolupráce.

Kristína Kormúthová si do budúcna dá poriadny pozor na to, čo napíše na sociálnu sieť. Ako sme už na topkách informovali, do problémov ju dostal kvetnato opísaný desivý zážitok so zlodejom v dome. Neželaného návštevníka počastovala rôznymi „titulmi“ s rasistickým podtónom.

„Zobudiť sa o 4:30 na to, že si myslíte, že vám padá strecha na hlavu, a to pri tom nejaký nedonosený, smradľavý cigáň vám z domu kradne 4-metrovú odkvapovú rýnu, je také slovenské. Prečo „toto“ nemôžeme my poľovníci strieľať podobne ako škodnú? A nech mi nikto nehovorí, že som rasista. Lebo mu niečo rozkušem!!!!“ znel Kormúthovej status na Facebooku. No a práve ten dostal tmavovlásku do poriadnych problémov.

Verejnoprávna RTVS sa rozhodla moderátorku exemplárne potrestať. Vedenie ju ihneď stiahlo z obrazu a dnes si vypočula už aj definitívny verdikt. „S moderátorkou RTVS pani Kristínou Kormúthovou sme vzhľadom na vzniknutú situáciu dnešným dňom ukončili zmluvnú spoluprácu,“ znie oficiálne stanovisko z Mlynskej doliny. Dlhoročnej tvári teda vyrubili tvrdý trest, hoci sa za svoje slová ospravedlnila a niekoľkokrát ich oľutovala. Vzhľadom k tomu, že išlo o externú spoluprácu a nie trvalý pracovný pomer, ukončenie spolupráce bolo jedinou možnosťou sankcie.

No zatiaľ čo u nás je Kormúthová prvá, čo si „vďaka“ svojmu podrezanému jazýčku vyrobila problémy takýchto rozmerov, vo svete sa podobných prípadov stalo viac. Nie je to tak dávno, čo sa v Británii za svoje slová ospravedlňoval novinár Jeremy Clarkson, známy aj z automobilovej relácie Top Gear. Toho niekoľkokrát televízia upozornila na to, že neustále používa slovíčko neger. Moderátor napokon dostal ultimátum - ak sa to bude opakovať, z obľúbenej šou ho vyhodia.

O teplé miestečko v práci prišiel napríklad aj šéfredaktor austrálskeho módneho časopisu. Ten dostal okamžitú výpoveď za to, že navrhol dať na titulku periodika Naomi Campbell. Okomentoval to však nevhodnou poznámkou, že potrebujú domorodú modelku. 

Kormúthová z RTVS dostala
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu