Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kormúthová čelí obvineniam z rasizmu: Toto VIDEO odhaľuje pravdu!

Kristína Kormúthová mala k Rómom očividne blízko.  Zobraziť galériu (5)
Kristína Kormúthová mala k Rómom očividne blízko.

BRATISLAVA – Exmoderátorka verejnoprávnej televízie Kristína Kormúthová (28) čelí v týchto dňoch vážnym obvineniam z rasizmu. Statusom, ktorý v rozhorčení napísala na sociálnu sieť, sa dokonca zaoberajú už aj štátne orgány. Do redakcie sme v súvislosti s tým dostali video, ktoré názorne ukazuje, aký je tmavovláskin vzťah k rómskej komunite.

Vaše tipy

Bránia si ju! Facebooková kauza Kristíny Kormúthovej rozdelila Slovensko na dva tábory. Jedna skupina jasá nadšením, že boli a budú jej kruté slová namierené voči rómskej komunite potrestané, druhá časť národa sa usiluje moderátorkine meno očistiť. Ako sme vás už na topkách informovali, podporu jej spomedzi známych osobností vyjadrili napríklad Boris Kollár a Monika Flašíková-Beňová. Iniciatívy sa však chopili aj neznámi ľudia. Na internete je k dispozícii petícia, na sociálnej sieti vznikajú podporné skupiny.

V súvislosti s tým sa nám do redakcie ozval aj čitateľ, ktorý je situáciou okolo bývalej moderátorky pobúrený. „Kristína s Rómami nikdy nemala problém. Podporovala ich festival a nikdy sa neprejavovala ako rasistka,” reagoval človek, ktorý sa s tmavovláskou očividne dobre pozná. Ako dôkaz poskytol aj video, na ktorom sa Kormúthová bez okolkov tisne k rómskemu hudobníkovi.

Exmoderátorku sme v súvislosti s týmito zábermi oslovili. Do reči jej ale veľmi nebolo. „Prepáčte, nechcem to príliš komentovať. Už je toho naozaj veľa. Urobila som chybu a s pokorou som prijala tvrdý trest,”  reagovala so smútkom v hlase Kormúthová, ktorá sa v kauze bráni tým, že jej slová boli namierené na konkrétneho jedinca, nie celú komunitu.

VIDEO: Kristína Kormúthová sa v minulosti takto tisla k rómskemu hudobníkovi.

Kristína Kormúthová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu