Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ostrá kritika Plesu v opere: Idú sa všetci po*rať, frfle Fedor Flašík!

Fedor Flašík ostro skritizoval Ples v opere. Zobraziť galériu (4)
Fedor Flašík ostro skritizoval Ples v opere.

BRATISLAVA - Opäť si neodpustil komentár! Ples v opere je obrovským lákadlom pre mnohé osobnosti nášho spoločenského života. Špeciálnou výnimkou je však podnikateľ Fedor Flašík (55), ktorý tomuto honosnému podujatiu akosi nevie prísť na chuť. Hoci sa v minulosti bálu on sám zúčastňoval, dnes ho bez okolkov kritizuje. Zisťovali sme dôvod.

Fedor Flašík je povestný tým, že nemá problém s vyjadrovaním svojich názorov. Bez okolkov ich prezentuje aj v prípade Plesu v opere. Zatiaľ čo minulý rok označil toto podujatie za malomeštiacku maškarádu, ani tentokrát si neodpustil ostrý komentár. 

„Počúvajte, fakt sa pýtam, prečo sa skoro všetci idú po*rať z Plesu v opere? Bol som asi tri-štyrikrát a vážne som sa nepo*ral,” frflal prostredníctvom sociálnej siete podnikateľ. Priamo reagoval aj vtedy, keď sme ho oslovili s otázkou, čo ho ku kritike podujatia viedlo. „Mám pocit, že sa to zbytočne preceňuje a je tomu dávaný prehnaný glanc. Je kopec iných plesov, ktoré sú viac ľudskejšie,” reagoval pre topky.sk Flašík.

Ples v opere je však špecifický aj svojím charitatívnym rozmerom. Keď sme poukázali na to, že každý z párov, ktorý sa podujatia zúčastní, prispieva sumou minimálne 500 eur na konkrétny projekt, reagoval slovami: „Toto oceňujem.” Tento rok sa pomáhalo predčasne narodeným deťom. Za uplynulé roky sa dovedna vyzbieralo na podobné účely viac ako pol milióna eur.

Okrem spomínaného preceňovania podujatia Flašík nie je spokojný ani s historickou budovou SND. „Ten priestor je síce krásny, ale na takýto ples nie je vhodný. Nedýcha to tam, nie je tam vzduch,” poznamenal na základe vlastnej skúsenosti Flašík. Určíte výhrady má však aj na dramaturgiu podujatia. „Na jednej strane sa tvárime, že to je nóbl, tak nech sa tancuje klasika a nie hopsa-hopsa,” dodal podnikateľ. „Mnohí sa chcú hrať na niečo, čo nie sú. Myslím si, že to nie je podujatie, ktoré by malo nejakým spôsobom určovať v živote trendy,” reagoval.

V tejto súvislosti sme kontaktovali aj riaditeľku Plesu v opere Andreu Cocherovú. „Je to jeho osobný názor. Pre nás je cťou, že osobné pozvanie opäť prijalo 300 osobností, medzi ktorými sú významní predstavitelia hospodárskeho a spoločenského života, z oblasti vedy, medicíny, kultúry, vzdelávania či športu. Rovnako je pre nás dôležitý fakt, že na podujatí sa na dobročinný účel opäť vyzbieralo viac ako 200 tisíc eur,“ vyjadrila sa na margo Flašíkových slov. 

Fedor sa Plesu v opere zúčastnil naposledy v roku 2007. Celú verejnosť vtedy zaskočil tým, že prišiel oblečený v sukni. Povráva sa, že práve kvôli tomu ho organizátori prestali na podujatie pozývať. Chceli sme preto vedieť, či podnikateľovo znechutenie nie je možno skreslené aj týmto. Flašík však takúto spojitosť vyvrátil. „Predtým to bolo na pozvánky, teraz by to malo byť na lístky. Nikdy som nejako prehnane netúžil byť účastníkom tohto podujatia,” poznamenal v závere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu