Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Existenčné problémy Modrého z neba: Prognózy sú zlé!

Vilo Rozboril môže zamieriť ku konkurencii. Zobraziť galériu (6)
Vilo Rozboril môže zamieriť ku konkurencii.

BRATISLAVA - Po odchode Zuzany Ťapákovej (51) zo Záhorskej Bystrice sa špekuluje, čo bude s Modrým z neba, ktoré produkčne zastrešuje jej partner Vilo Rozboril (46). Moderátor síce tvrdí, že program o plnení snov bude pokračovať podľa zmluvy, lenže má to háčik. Zistili sme, že už čoskoro vyprší jej platnosť. Podpísaná má byť len na jesennú vysielaciu štruktúru. Čo teda bude od nového roka, je otázne. Ak by sa Vilo nedohodol s novým šéfom Markízy na ďalšej spolupráci, mohol by ísť s formátom do RTVS alebo Jojky. Relácia by sa však musela volať inak.

Televízia Markíza včera po prvý raz za päť rokov neodvysiela Modré z neba podľa plánu. Oficiálne boli ako dôvod komunikované zdravotné problémy niekoľkých účinkujúcich, kvôli čomu nemohlo prebehnúť štúdiové nakrúcanie. Napriek tejto situácii však Vilo Rozboril ubezpečuje, že išlo o výnimku. „Modré z neba normálne pokračuje ďalej v zmysle zmluvy,” reagoval pre topky.sk.

Podľa našich zistení však osud programu nie je na obrazovkách Markízy vôbec istý. Zdroj z televízneho prostredia nám totiž prezradil, že zmluva je podpísaná iba na jesennú vysielaciu štruktúru. Čo bude ďalej, je teda otázne. Programu do kariet rozhodne nenahráva fakt, že nový riaditeľ Matthias Settele chce škrtať náklady. A výroba relácie vôbec nie je lacná. Ak by neodklepol rozpočet na ďalšiu výrobu, moderátor by mohol skúsiť šťastie vo verejnoprávnej televízii alebo v Jojke.

Najreálnejšie sa javí to, že zakotví na Kolibe. „Prebehli už nejaké rokovania s riaditeľom Františkom Borovským,” prezradil náš informátor, pričom dodal, že šéf Jojky by sa tejto alternatíve nebránil, no museli by sa výrazne okresať náklady na výrobu programu. Keď sme sa snažili získať jeho stanovisko, nereagoval na naše otázky.

Zamotanú situáciu navyše komplikuje fakt, že ak by aj Rozboril išiel do jednej z konkurenčných televízií, musel by sa rozlúčiť so slovným spojením "Modré z neba". Ako totiž informuje týždenník Plus 7 dní, podľa Úradu priemyselného vlastníctva disponuje ochrannou známkou na tento názov od roku 2010 televízia Markíza.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu