Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nový šéf Markízy to berie hlava-nehlava: Doposiaľ najväčší škrt v jeho riadení!

Matthias Settele začal so škrtaním nákladov. Zobraziť galériu (4)
Matthias Settele začal so škrtaním nákladov.

BRATISLAVA – Fičíme na zábave! S takýmto sloganom bola pred trištvrte rokom uvedená na trh nová TV Fooor, ktorá rozšírila portfólio Markízy. S príchodom nového generálneho riaditeľa modro-žltej televízie Matthiasa Setteleho (46) však kanál fičí do zabudnutia. Ako sa nám podarilo zistiť, rakúsky šéf by mal týmto rozhodnutím ušetriť zhruba 600 tisíc eur za rok. Približne taká bola podľa našich informácií suma prevádzkových nákladov na chod spomínanej stanice.

Definitívny koniec! Ako sme vás na topkách pred pár dňami informovali, v televízii Markíza by malo v blízkych mesiacoch dôjsť k zásadným zmenám. Aktuálny generálny riaditeľ Matthias Settele má totiž za úlohu minimalizovať všetky náklady. A zhruba po mesiaci úradovania je už známa aj zatiaľ najväčšia obeť jeho šéfovania.

Portál omediach.com prišiel s informáciou, že stanica Fooor by mala vysielať už len do konca tohto roka. „Sme presvedčení, že je lepšie mať popri Markíze dve silnejšie ako tri menšie stanice. A to ako z ekonomického hľadiska, tak aj z pohľadu pozicioningu skupiny,” reagovala na margo zmien hovorkyňa Tatiana Tóthová.

Stanica Fooor vysiela prevažne staré vydania markizáckych relácií, rôzne komediálne filmy a tiež seriály. „Náklady na prevádzku sa mohli pohybovať na úrovni 600 tisíc eur ročne,” dozvedeli sme sa od nášho zdroja z televízneho prostredia. Vysielanie niektorých seriálov bude po zrušení TV Fooor presunuté na kanál Dajto, ktorý by sa mal odteraz profilovať ako filmová a komediálna televízia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu