Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Markíze je to hrozné: Neistota, strach a dusná atmosféra!

Zuzana Ťapáková v žlto-modrej televízii skončila. Jej nástupca Matthias Settele sa pri štvrtkovom odchode z Markízy netváril pozitívne. Zobraziť galériu (9)
Zuzana Ťapáková v žlto-modrej televízii skončila. Jej nástupca Matthias Settele sa pri štvrtkovom odchode z Markízy netváril pozitívne.

BRATISLAVA - Všetci sú v neistote! V Markíze vládne v týchto chvíľach veľké napätie. Dôvodom je odvolanie Zuzany Ťapákovej (51) z postu generálnej riaditeľky. Od októbra ju nahradí Matthias Settele (46). Všetci sa teraz obávajú veľkých čistiek, keďže vlastnícka spoločnosť CME sa už dlhšiu dobu snaží okresávať náklady. Rakúšan, ktorý zamestnancov vôbec nepozná a nemá s nimi žiadne osobné väzby, sa tak stáva veľkým postrachom. Letieť môže doslova každý. Aj dlhoročné tváre a členovia vrcholového manažmentu.

Dusná atmosféra! Pred necelým rokom otriasli Markízou personálne čistky. Nečakané vyhadzovy vystrašili všetkých zamestnancov. A vydýchnuť si mohli len na pár mesiacov. Aktuálne sú totiž opäť v neistote.

Za všetko môže fakt, že Zuzana Ťapáková prišla o funkciu generálnej riaditeľky. „Každá zmena je zároveň aj výzvou. Svet médií ma fascinuje a touto zmenou sa mi otvárajú nové možnosti. Moje ďalšie aktivity by som však v túto chvíľu nechcela komentovať,” reagovala na margo svojho odchodu bývalá riaditeľka, ktorá paradoxne opúšťa televíziu v čase, keď sa jej po stránke sledovanosti darí.

Zaujímavé tiež je, že najnovšie bolo meno Zuzany Ťapákovej zmazané zo všetkých štruktúr spoločnosti CME a aj z domovského webu Markízy. Za zmienku tiež stojí, že náhradu za ňu nehľadali kompetentní na Slovensku - jej stoličku získal Rakúšan Matthias Settele. To znamená, že nový šéf markizákov nepozná - po pracovnej ani osobnej stránke.

Zvykom pritom býva, že nové vedenie urobí nejaké zmeny. Keď sa k tomu pridá skutočnosť, že CME tlačí na znižovanie nákladov, nikomu v Záhorskej Bystrici nie je do smiechu. Za všetko hovoria aj slová výkonného riaditeľa mediálnej skupiny. Christoph Mainusch totiž vo svojom vyjadrení k vymenovaniu nového riaditeľa operoval so spojením „kritické časy”, ktoré zvyčajne veští uťahovanie opaskov či dokonca vyhadzovy. Dôkazom chystaných zmien môže byť aj fakt, že v Záhorskej Bystrici už vo veľkom úraduje nový šéf. Včera tam strávil celý deň. A to i napriek tomu, že oficiálne má nastúpiť až od októbra.

Zamestnanci majú podľa našich informácií strach z toho najhoršieho. „Každý sa tu bojí. Nikto nevie, čo bude ďalej,” povedal nám zdroj priamo z televízie. Atmosféra je teda u žlto-modrých poriadne napätá. Včera bolo dokonca zrušené nakrúcanie Modrého z neba. Vilo Rozboril však nepripisuje tento fakt odvolaniu jeho partnerky Zuzany Ťapákovej z funkcie riaditeľky, ale zdravotným problémom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu