Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pavol Rusko nazval Rozborila príživníkom: Moderátor vracia úder – Paľo, si mŕtvola!

Vilo Rozboril a Pavol Rusko rozpútali drsnú mediálnu vojnu. Zobraziť galériu (6)
Vilo Rozboril a Pavol Rusko rozpútali drsnú mediálnu vojnu.

BRATISLAVA - Po odchode Zuzany Ťapákovej (51) z postu generálnej riaditeľky Markízy je horúcou témou týchto dní najmä neistá budúcnosť Modrého z neba. To beží pod taktovkou jej partnera Vila Rozborila (46). K vzniknutej situácii sa najnovšie vyjadril aj zakladateľ modro-žltej televízie Pavol Rusko (50), ktorý si vo vyjadreniach na adresu bývalého kolegu nekládol servítku pred ústa. V rozhovore pre Plus 7 dní povedal, že moderátor sa na programe výdatne priživil. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Rozboril o bývalom šéfovi povedal, že je mŕtvolou verejného života.

Od nového šéfa Markízy Matthiasa Setteleho sa očakáva, že zavedie prísne ekonomické opatrenia. V centre pozornosti je preto aj najpopulárnejšia relácia Modré z neba, na ktorej výrobe sa po finančnej stránke v Záhorskej Bystrici nikdy nešetrilo.

K situácii v modro-žltej televízii sa najnovšie vyjadril aj jej zakladateľ Pavol Rusko. „Myslím si, že poslanie rakúskeho riaditeľa je trochu iné, než vytvárať kreatívne prostredie a reagovať na program. Skôr prišiel pretrhnúť všetky rodinkárske a kamarátske väzby, ktorých je v Markíze neúrekom. Žiaľ,” poznamenal v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní.

Rusko reagoval aj na otázky týkajúce sa Rozborila a jeho relácie Modré z neba. Myslí si, že ak by program vyrábala televízia interne a nie cez moderátorovu spoločnosť, znížila by náklady o tretinu. A na kvalite by sa to určite neodrazilo. „Tu nejde o to, či je niekto pozitívne alebo negatívne nastavený voči Vilovi Rozborilovi, ale určite si z toho urobil vlastnú živnosť a výdatne sa priživil na Markíze,” reagoval zakladateľ televízie. „Otázka je, či ho bude vedieť niekto z konkurencie zaplatiť tak, aby bol spokojný. Neverím, že by prijal ponuku - vieš čo, nastúp k nám ako moderátor relácie, my ju budeme vyrábať a ty budeš mať honorár za moderovanie,” dodal pre Plus 7 dní Rusko. 

Reakcia na tieto slová na seba nenechala dlho čakať. Pavol Rusko Rozborila poriadne nahneval. „Sú typy ľudí, na ktorých je zbytočné reagovať, ale toto mi nedá. V prvom rade, kde berie tento človek drzosť hovoriť o rodinkárstve? Veď najväčšie rodinkárstvo bolo v televízii za neho. Jeho manželka bola vedúcou vydania Televíznych novín.  To nehovorím proti Viere, ktorú ako profesionálku uznávam. Ale odvtedy sa už nikdy neopakovala situácia, že by partner generálneho riaditeľa mal nejakú funkciu v rámci televízie,” reagoval prostredníctvom fanúšikovskej stránky Modrého z neba.

Ako moderátor ďalej dodal, aj za Ruskovho šéfovania sa vyrábalo externe viacero programov. „Vtedy si prečo nemyslel, aké je to "externé" prostredie nezdravé? Vtedy prečo televízia "nešetrila" a nevyrábala veci vo vlastných kapacitách? Natíska sa otázka, či sa na tom "externom" prostredí nepriživoval malou domov práve on. To, že on dnes hovorí o mojom priživovaní sa, je úbohé, zvrátené, ale jemu podobné,” napísal Vilo.

Moderátor si nekládol servítku pred ústa ani v závere svojho vyjadrenia. „Vždy som ho mal za televízneho profesionála, ale jeho frustrácia z prehry v mediálnom a politickom prostredí už nabrala také rozmery, že dnes už len ako taká mŕtvola verejného života kope, aby poubližovala, kde to ide. U neho našťastie neplatilo, že Božie mlyny mleli pomaly. Vzali to pekne zhurta, uzavrel Rozboril. 

Status, ktorý na fanúšikovskej stránke Modrého z neba uverejnil Vilo Rozboril, uvádzame v kompletnom znení.
Zobraziť galériu (6)
Status, ktorý na fanúšikovskej stránke Modrého z neba uverejnil Vilo Rozboril, uvádzame v kompletnom znení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu