Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šok v Markíze: Šedá eminencia rezignovala!

Adrian Sarbu zastával funkciu generálneho riaditeľa spoločnosti Central European Media Enterprises Ltd (CME).
Adrian Sarbu zastával funkciu generálneho riaditeľa spoločnosti Central European Media Enterprises Ltd (CME).

BRATISLAVA - Nečakaný koniec! V Záhorskej Bystrici dnes zažili poriadny šok. Adrian Sarbu (58) - generálny riaditeľ spoločnosti CME, ktorá okrem iného vlastní aj televíziu Markíza a jej pridružené stanice, sa po takmer 20-tich rokoch pôsobenia vo firme vzdal funkcie.

Spoločnosť Central European Media Enterprises dnes informovala verejnosť o tom, že Adrian Sarbu, ktorý pôsobil ako generálny riaditeľ spoločnosti, sa vzdal svojej funkcie. „Som hrdý, že som mohol byť súčasťou CME takmer 20 rokov. Je to skvelá organizácia s talentovanými zamestnancami. Som presvedčený, že má dobré postavenie na trhu aj do budúcnosti. Moja misia v CME je ukončená,” reagoval na margo svojho odchodu Sarbu. Kvôli zabezpečeniu plynulého prechodu zostane súčasťou spoločnosti až do 1. januára 2014.

CME je mediálna spoločnosť prevádzkujúca a vlastniaca firmy v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Okrem iného spravuje napríklad televíziu Markíza so všetkými jej pridruženými kanálmi. Rovnako tak aj televíziu Nova, stanice v Rumunsku, Chorvátsku, Bulharsku a Slovinsku.

Na topkách sme vás v apríli tohto roka informovali, že spoločnosť CME sa topí v obrovskej strate a hrozí jej bankrot. V súvislosti s odstúpením generálneho riaditeľa sme zisťovali, ako tento krok vníma Markíza, aký dopad bude mať na televíziu a či nastanú nejaké personálne zmeny. Tie totiž v takýchto prípadoch nie sú ničím výnimočným. V Záhorskej Bystrici nás však odkázali priamo na CME.

Zaujímavosťou je, že Sarbu ešte v apríli tohto roka podpísal s majiteľmi spoločnosti novú zmluvu, podľa ktorej mal zastávať funkciu do roku 2016. Jeho odchod je tak pravdepodobne spôsobený zvyšovaním vplyvu najväčšieho akcionára CME - americkou mediálnou spoločnosťou Time Warner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu