Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žitný po roku basy na slobode: Pribratý, vysmiaty a vyfintený!

Rastislav Žitný pri svojom prepúšťaní z väzenia nešetril úsmevmi. Zobraziť galériu (12)
Rastislav Žitný pri svojom prepúšťaní z väzenia nešetril úsmevmi.

TRENČÍN - Konečne sa slobodne nadýchne! Rastislav Žitný (36) je po roku strávenom za mrežami už na slobode. Rozhodlo sa o tom dnes, krátko pred 10:00 na Okresnom súde v Trenčíne. Na exmoderátora čakalo pred budovou inštitúcie zopár kamarátov, ktorí sa s ním srdečne zvítali. Bývalá televízna hviezda nešetrila úsmevmi a nenechala nič na náhodu ani čo sa oblečenia týka. Exmarkizák si obliekol frajerskú koženú bundu a na oči si dal značkové slnečné okuliare.

Rastislav Žitný nastúpil do väzby 18. apríla minulého roka. Hoci bol na viacerých pojednávaniach odsúdený na 2,5 roka, trest mu bol napokon znížený na dva roky. Bývalá markizácka hviezda už vraj v čase nástupu na výkon trestu uvažovala o tom, že si po odsedení polovice podá žiadosť o jeho skrátenie. Exmoderátor tak aj urobil. V apríli požiadal o zníženie. Dnes mu vyhoveli na súde v Trenčíne.

Podľa slov samosudkyne Okresného súdu v Trenčíne spĺňal exmoderátor všetky podmienky na prepustenie, nápomocné bolo tiež kladné hodnotenie Žitného správania počas výkonu trestu. Priamo na mieste sa prokurátor aj väzňov advokát Ladislav Kuruc vzdali možnosti odvolania. Rastislavovi bola stanovená podmienka trvajúca jeden rok.

Ako nám Žitného právny zástupca prezradil, takýto verdikt ich potešil. „Súd vyhovel našej žiadosti na základe posudku z väznice. Splnili sme všetky formálne a materiálne náležitosti. Sme spokojní, povedal nám aj v mene svojho klienta Ladislav Kuruc.

Nás tiež zaujímalo, či sa s bývalým moderátorom stihli rozprávať aj o jeho najbližších plánoch. „Nebol na to veľmi priestor, ale myslím si, že je v záujme spoločnosti, pána Žitného aj všetkých, aby sa v pokoji zaradil do normálneho života, keďže išlo o nedbanlivostný prečin,“ uzavrel Kuruc. Podľa jeho ďalších slov sa dokonca Žitnému črtá možnosť zamestnať sa v istej firme.

Na exmoderátora čakalo pred budovou súdu zopár kamarátov, ktorí sa s ním srdečne zvítali. Na akékoľvek otázky prítomných novinárov reagoval Žitný veľmi stroho. „Prajem vám pekný deň,poznamenal Rastislav, ktorému sa dnešný dátum určite navždy vryje do pamäti.

V súvislosti so Žitného prepustením sme oslovili aj otca zosnulého Tomáška - Milana Žilavého. „Nie, ďakujem, nechcem to komentovať,povedal nám. Vyjadrenie nám vraj poskytne zástupca jeho rodiny Adrián Kucek. S advokátom sa nám však doteraz nepodarilo spojiť.

Koncom júna 2008 spôsobil Rastislav Žitný tragickú autonehodu, pri ktorej zahynul Tomáško Žilavý (†5). Súdny proces sa ťahal zhruba 4 roky. Exmoderátor sa totiž neustále odvolával a s navrhovaným trestom nesúhlasil. V apríli minulého roka ho napokon Krajský súd v Bratislave poslal za mreže na dva roky do Opatoviec. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu