Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Žitný sa pýta z basy von: Už požiadal o prepustenie!

Rasťo Žitný sa chce dostať z väzby. Zobraziť galériu (8)
Rasťo Žitný sa chce dostať z väzby. (Zdroj: tg, ján zemiar)

OPATOVCE - Na poslednú chvíľu! Ako topky.sk informovali už začiatkom marca, Rasťo Žitný (36) spriadal plány, ako si skrátiť trest. Po uplynutí jeho polovice majú totiž väzni možnosť podať takúto žiadosť. A keďže exmoderátorovi sa do basy veľmi nechcelo, bolo jasné, že toto svoje zákonné právo využije. Hoci ešte pred pár dňami jeho advokát Ladislav Kuruc o ničom nevedel, podľa našich informácií tak už bývalá hviezda Markízy urobila.

Rasťo Žitný nastúpil do väzenia 18. apríla 2012. To znamená, že vo štvrtok uplynula polovica z jeho dvojročného trestu. Topky.sk ako prvé už začiatkom marca zisťovali, či exmoderátor využije právo na skrátenie väzby. V tom čase podľa našich informácií taká žiadosť podaná ešte nebola, no bývalá tvár Markízy tak chcela urobiť.

Krátko pred vypršaním termínu sme opäť kontaktovali Žitného advokáta Ladislava Kuruca. Ten nám tvrdil, že jeho klient ho ešte s takouto prosbou neoslovil. „Vzhľadom na skutočnosť, že Zbor väzenskej a justičnej stráže nedisponuje súhlasom odsúdeného na poskytnutie Vami požadovanej informácie, nie je možné ju poskytnúť,” povedal nám zas Michal Čička z kancelárie generálneho riaditeľa zboru.

Ako sme však zistili, žiadosť o predčasné prepustenie exmarkizáka je už zaevidovaná. To, že od neho tento krok môžeme očakávať, bolo jasné už dávno. Počas súdneho procesu sa totiž neustále odvolával a s navrhovaným trestom nesúhlasil. Výsledkom boli dva roky za mrežami, ktoré si ale možno nebude musieť odsedieť celé. Ak mu teda vyhovejú...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu