Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Osobnosti česko-slovenskej hudobnej scény: Pozrite ako hodnotia rok 2012

Michal David Zobraziť galériu (10)
Michal David

BRATISLAVA/PRAHA - Český hitmaker Michal David, jeho o nič menej úspešný slovenský kolega Vašo Patejdl aj Mário Kuly Kollár ako líder skupiny DESmod hodnotia rok 2012 ako pozitívny.

Michal David ukončil bratislavským vystúpením tri dni pred vianočnými sviatkami koncertné turné Mejdan roku 2012. Rovnaký úspech malo u českých aj slovenských divákov. „Pre mňa bol určite pozitívny, čo sa týka mojej práce, krásne koncerty, aj čo sa týka Classic Tour so symfonickým orchestrom. Ak mám bilancovať súkromný život, tak samozrejme máme veľkú radosť s našim Sebastiánom (vnuk Michala Davida), všetko ostatné – paráda,“ uviedol spevák a dodal: „Všetkým prajem šťastný a veselý nový rok, prial by som si, aby ho prežili v pokoji, mysleli na seba aj na svojich priateľov. Práca je dôležitá, ale aby nezabudli, že to nie je iba o peniazoch ale aj o vzťahoch.“
      
„Bol to jeden z tých ťažších rokov, rok v znamení práce, koncertovania, ale pritom aj úspechov. Pre mňa osobne bola najväčším úspechom premiéra môjho muzikálu Jack Rozparovač v Tokiu v októbri. Bola potvrdením toho, že tento muzikál má v Ázii úžasné úspechy a pokračuje ďalej. Takže je to zadosťučinenie a potešenie, že to čo sme pred piatimi rokmi začali v Prahe v divadle Kalich, dnes už je vo svete a k tomu ďaleko - a ešte sa chystá ďalej. To bol pre mňa najväčší úspech. Ale mali sme výborné koncerty, odohrali sme s Elánom tri vystúpenia Best Of v Prahe, Ostrave a Brne. Veríme, že budú aj na Slovensku,“ povedal Patejdl.
      
S uplynulým rokom je spokojná aj skupina DESmod. „Pre nás bol rok 2012 veľmi zaujímavý, už jeho začiatok bol geniálny. Získali sme zlatého slávika už šiestykrát po sebe, z čoho sa veľmi tešíme. Získali sme zároveň absolútneho slávika ako prvá kapela v histórii tejto ankety,“ uviedol líder kapely Mário Kuly Kollár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu