Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Opitý Mojsej po 50 hodinách v cele: Takýto trest dostal!

Braňo Mojsej mal dnes pojednávanie na košickom súde. Zobraziť galériu (7)
Braňo Mojsej mal dnes pojednávanie na košickom súde.

KOŠICE – Má to za sebou! Dnes ráno sa Braňo Mojsej (43) dostal pred košický súd, kde sa riešil jeho opilecký priestupok. V noci z pondelka na utorok totiž riadil auto s 2,85 promile alkoholu v krvi. Trest mu bol vymeraný v zrýchlenom konaní po tom, čo v cele strávil niečo vyše 50 hodín.

Posedel si! Do dnešného pojednávania bol Braňo Mojsej umiestnený v cele predbežného zadržania, kde strávil viac než 50 hodín. Na súde si pokorne vypočul rozsudok po boku svojho advokáta. „Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sudca Okresného súdu Košice II v superrýchlom konaní uložil obvinenému Branislavovi M. trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel v trvaní troch rokov a peňažný trest 1000 eur,povedala nám hovorkyňa košického súdu Marcela Gallová. Nikto sa proti rozhodnutiu neodvolal a rozsudok je teda právoplatný.

Pri určovaní sankcií sa prihliadalo na to, že Mojsej má čistý register trestov a nikdy predtým nemal zadržaný ani vodičský preukaz. Ak by sa však najznámejší obyvateľ Pereša zdráhal pokutu zaplatiť, poputuje opäť do chládku. „Pre prípad úmyselného zmarenia výkonu peňažného trestu súd uložil obvinenému náhradný trest odňatia slobody v trvaní 5 mesiacov,” prezradila Gallová.

Samotný Braňo prijal trest pokorne. Do reči mu však veľmi nebolo. „Prijímam dôsledky svojho činu,“ vyhlásil. Potom nasadol do auta k advokátovi a odišiel domov, kde ho už čakala jeho manželka Nora. Topky.sk sa spojili aj s ňou. „Určite tú pokutu uhradí. Možno ešte dnes,“ nebojí sa Nora, že by musela ísť jej polovička do väzenia.

S nadšením a otvorenou náručou ho však zrejme vítať nebude. „Nehnevám sa na neho. Dostala som sa do štádia, že mi je to ľahostajné,“ povedala nám otvorene. Mojsej mal totiž problémy s alkoholom už v minulosti. Z poslednej doby je známy prípad, keď opitý volal na políciu kvôli „ukradnutému” autu.

Niekoľkokrát sa pokúšal závislosti zbaviť, no neúspešne. Vždy do toho znovu spadol. „On vie, ako na tom je. V prvom rade sa musí chcieť liečiť on,“ uzavrela nepríjemnú tému Mojsejová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu