Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Za legendárnym Gottom smúti aj naša prezidentka, vyjadrila sústrasť rodine

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

PRAHA – Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť rodine Karla Gotta, ktorý zomrel v utorok vo veku 80 rokov.

Uviedla, že informáciu o úmrtí českého speváka sa symbolicky dozvedela v stredu dopoludnia práve v okamihu, keď vlak, ktorým cestovala z Bratislavy, zastavil v Prahe. Prezidentka sa zúčastňuje na dvojdňovom summite prezidentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v českých Lánoch. "Karla Gotta som považovala za umelca, ktorý ovplyvnil mnohé generácie ľudí v Československu, nielen v Českej republike. Chcem týmto vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližším," uviedla pre prítomné médiá po návrate do hotela po skončení rokovaní v prvý deň summitu.

Český premiér Andrej Babiš v stredu po rokovaní vlády oznámil, že Karel Gott bude mať štátny pohreb, ak bude súhlasiť spevákova rodina. Deň pohrebu bude dňom štátneho smútku a vlajky budú vyvesené na pol žrde. Usporiadanie štátneho pohrebu má aj podporu prezidenta Miloša Zemana.

Ten podľa svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka "plne podporuje návrh usporiadať majstrovi Karlovi Gottovi štátny pohreb v katedrále a vyhlásiť v tento deň štátny smútok". Štátne vlajky na Pražskom hrade a v Lánoch už v stredu z rozhodnutia prezidenta Zemana stiahli na pol žrde. Bude to tak až do štátneho pohrebu Karla Gotta, oznámil tiež Ovčáček.

Viac o téme: SmrťKarel GottZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu