Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gál nevylúčil, že budú podané ďalšie disciplinárne návrhy na sudcov

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Disciplinárne stíhania sudcov by sa mohli ešte rozšíriť. Uviedol to na dnešnom výjazdovom rokovaní vlády SR v Bratislave šéf ministerstva spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Podľa jeho slov ministerstvo preveruje desiatky spisov, ktoré sa spomínajú aj v komunikácii Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema s viacerými sudcami.

V súvislosti s prípadom je disciplinárne stíhaná už napríklad bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská či sudca Vladimír Sklenka. Prípad preveruje aj polícia a tiež Súdna rada SR, ktorá ešte v stredu informovala, že podozriví sudcovia si s Marianom Kočnerom vymenili tisíce správ.

„Dohľad pracuje na plné obrátky a nie je vylúčené, že v budúcnosti bude ministerstvo podávať ďalšie podnety na ďalších sudcov," povedal Gál. Jeho rezort okrem rozhodnutí Moniky Jankovskej preveruje aj sudkyňu Zuzanu Maruniakovú, ktorá rozhodovala v civilnom procese o jednej z miliónových zmeniek televízie Markíza. Pod drobnohľadom sú tiež spisy košického sudcu Adriána Pažúra a aj spomínaného Vladimíra Sklenku. Po zverejnení informácii o komunikácii už odstúpil predseda Okresného súdu Bratislava III. David Lindtner či sudkyňa Miriam Repáková.

Viac o téme: Gábor GálThreema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu