Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maruniakovú vypočula komisia, na otázky novinárov odmietla odpovedať

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pred osobitnou komisiou Súdnej rady, ktorá je zriadená kvôli sudcom spomínaným v komunikácii Mariana Kočnera, vypovedala vo štvrtok sudkyňa Okresného súdu (OS) Bratislava V Zuzana Maruniaková. Rozhodovala spor o zmenky TV Markíza, kým boli civilným sporom.

Maruniaková po svojej výpovedi utekala pred novinármi bočným vchodom budovy Súdnej rady. "Ja som všetko objasnila komisii," odpovedala Maruniaková na všetky otázky novinárov. Zuzana Maruniaková vydala rozsudok v spore o zmenky TV Markíza, kým boli ešte civilným sporom. Maruniaková dala za pravdu Marianovi Kočnerovi bez toho, aby skúmala pravosť samotných zmeniek. Z komunikácie cez aplikáciu Threema má podľa zástupcov TV Markíza vyplývať, že Marian Kočner korumpoval viacero bratislavských sudcov, medzi nimi aj Maruniakovú

Súdna rada si predvolala opakovane sudcov, ktorí sa spomínajú v komunikácii, aby vysvetlili svoje konanie. Okrem Maruniakovej prišiel aj košický sudca Adrián Pažúr, tiež Denisa Cviková a Nora Halmová. V súvislosti s prípadom koná aj polícia, ktorá zriadila špecializovaný tím s názvom Hmla. Zatiaľ však nie sú obvinené konkrétne osoby, vedie sa iba trestné stíhanie vo veci.

Viac o téme: Súdna radaThreemaZuzana Maruniaková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu