Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Maďarské strany sa definitívne dohodli: Spolupatričnosť schválila ich spoločný postup

Gyula Bárdos
Gyula Bárdos (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nedeľný snem hnutia Összefogás-Spolupatričnosť rozhodol o spoločnom postupe a pristúpení kandidátov SMK a Maďarského fóra (MF) na kandidátku hnutia. Delegáti súhlasili, aby sa lídrom spoločnej kandidátky Maďarskej komunitnej spolupatričnosti stal Gyula Bárdos. Informovalo o tom hnutie Összefogás-Spolupatričnosť.

Druhé miesto na kandidátke obsadí predseda hnutia Szabolcs Mózes, šieste podpredseda Örs Orosz, na deviatom mieste kandidátnej listiny bude bývalý europoslanec József Nagy a na 17. mieste Pál Zachar. "Spájame sa, aby sme zabezpečili zastúpenie maďarskej menšiny v parlamente a prispeli k zmene vlády a odstaveniu strany Smer-SD od moci," povedal o spojení strán SMK, MF a hnutia Összefogás-Spolupatričnosť predseda hnutia Szabolcs Mózes.

Predvolebnú spoluprácu i podmienky spoločnej kandidátky už v sobotu (23. 11.) odsúhlasila Republiková rada SMK, v nedeľu taktiež Republiková rada MF. V 150-člennej kandidátke má SMK 90, ďalšie dve strany po 30 miest. Lídrom kandidátky je bývalý prezidentský kandidát a predseda Maďarského spoločenského a kultúrneho zväzu na Slovensku Csemadok Gyula Bárdos. Voľby do Národnej rady budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Politické strany a hnutia musia podať kandidačnú listinu do 1. decembra 2019.

Viac o téme: MFGyula BárdosSpolupatričnosťMaďarská komunitná spolupatričnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu