Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia strana na obzore: Máme toho dosť! Nespokojní farmári vstupujú do politiky

František Oravec Zobraziť galériu (2)
František Oravec (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Nespokojní poľnohospodári z "traktorových protestov" zakladajú politickú stranu Máme toho dosť! Ako ďalej zástupcovia farmárov informovali v septembri začínajú so zberom podpisov na jej registráciu.

Oravec zdôraznil, že poľnohospodári sa chcú zamerať na agroproblematiku, ochranu životného prostredia, lesov, vôd, ale i ďalšie témy celospoločenského významu s dôrazom na boj proti korupcii. S farmármi spolupracujú aj ich maďarskí kolegovia z juhu, ktorí podľa nich tiež dlhodobo poukazujú na neriešené problémy v agrosektore.

Nechceme byť len agrárnou stranou

„Nechceme byť však len agrárnou stranou, ale chceme osloviť všetkých, ktorí toho majú ozaj dosť v tomto štáte, čo sa týka korupcie, nefunkčného zdravotníctva, súdnictva, školstva, drancovania lesov a podobne,“ uviedol člen prípravného výboru vznikajúcej strany Patrik Magdoško. Ďalšími členmi prípravného výboru sú farmári František Oravec a Jaroslav Jánoš.

Lídri Iniciatívy poľnohospodárov František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

„Sme otvorení spolupráci so všetkými iniciatívami, ktoré v poslednom období prejavovali nevôľu s týmto systémom na Slovensku. O podrobných plánoch a našich chystaných krokoch sa vyjadríme začiatkom septembra na samostatnej tlačovke,“ doplnil Jaroslav Jánoš. Iniciatíva poľnohospodárov ešte minulý týždeň deklarovala, že má záujem, aby sa niektorí jej členovia uchádzali o zvolenie do Národnej rady SR už v najbližších voľbách v roku 2020.

Považuje to za najlepší spôsob na presadzovanie a ochranu záujmov malých a stredných farmárov na Slovensku. Magdoško vtedy potvrdil, že o možnej spolupráci rokovali so štyrmi politickými subjektmi - Sme rodina, Za ľudí, OĽaNO a KDH.

Viac o téme: FarmáriPolitická stranaMáme toho dosť!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu